La digitalització d'una empresa no és una tasca complexa, però ha de ser prèviament estudiada, i aquest procés es complica una mica si es tracta d'una pime. No obstant això, no estem parlant d'un procés de transformació digital integral sinó de millores que poden tindre un caràcter progressiu i incremental, a través de la incorporació d'actius digitals que permeten millorar la seua competitivitat.

Alguns exemples, podrien ser la implantació de sistemes per a la gestió del cicle de vida de productes i serveis, de sistemes de gestió en matèria d'economia circular, de l'automatització de la producció, la incorporació o millora de sistemes de gestió empresarial i logística interna o externa, la incorporació de nous dispositius, robòtica col·laborativa o sistemes basats en intel·ligència artificial, o aplicacions 4.0, entre altres.

Aquestes inversions permetran a moltes pimes escometre amb més garanties el salt tecnològic necessari per a abordar en el futur processos de millora i transformació més complexos que les facen més competitives. És molt aconsellable per a això comptar amb recursos humans experts propis, o bé amb aquells externs que orienten i faciliten el procés.

En qualsevol dels casos, el punt de partida passa per comptar amb un diagnòstic previ a l'inici del disseny de la implantació.

Programes de suport com DIGITALIZA-CV, que en els últims anys ha secundat més de 1.000 projectes de digitalització de pimes, faciliten a les empreses el cofinançament de les seues inversions en actius digitals, així com part dels costos de diagnòstic, planificació o definició previs a la implantació, en els quals es valore necessari.


Digitaliza vdigitaliza ficha2020 v

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.