Mapa conectadoL’Agenda Indústria 4.0 Comunitat Valenciana es construeix com una estratègia regional, coordinada per l’IVACE, que té com a objectiu l’evolució del model productiu de la Comunitat Valenciana cap al concepte de nova indústria sostenible, intel·ligent i integradora, per mitjà de la digitalització i mitjançant l’actuació alineada i la col·laboració efectiva dels agents clau del Sistema Valencià d’Innovació, públics i privats, en un context d’actuació global.

Aquest pla respon, d’una banda, a la necessitat de desenvolupar un full de ruta alineat amb les polítiques previstes en matèria de digitalització industrial, tant a escala de la Unió Europea com en l’àmbit nacional, dirigides a l’enfortiment de la indústria europea i espanyola, respectivament.

Al mateix temps, aquest pla desenvolupa la política de nova indústria sostenible definida en el marc de l’Estratègia d’especialització intel·ligent per a la investigació i innovació de la Comunitat Valenciana, RIS3CV, alhora que potencia la seua execució amb les mesures previstes en els eixos 1 i 3 del PO FEDER CV 2014-2020

 

Per a aconseguir aquest objectiu principal, des d’IVACE s’han definit els següents objectius específics:

• L’increment de la competitivitat empresarial de la Comunitat Valenciana mitjançant la transformació digital del sector industrial regional.
• El desenvolupament i consolidació de l’oferta TEIC regional de solucions digitals i d’electrònica avançades per a la indústria i de béns d’equip.
• L’establiment de plataformes de col·laboració sostenibles per a la dinamització de les relacions entre empreses, agents d’innomediació i generadors de coneixement i tecnologia.

 

Amb aquesta finalitat s’ha elaborat l’Agenda Indústria 4.0 de la Comunitat Valenciana: un pla de treball estructurat en 6 blocs, i en el qual es defineix una estratègia amb la qual articular de manera eficient i ordenada l’ecosistema regional d’indústria 4.0, i que es focalitzarà en les persones, la sostenibilitat, la cohesió, la maduresa de la indústria i el posicionament nacional i europeu. El Pla de l’Agenda Indústria 4.0 està basat en 5 eixos i 15 reptes, que al seu torn es despleguen en un total de 40 línies d’actuació.

documenttreball

 

eixos reptes2

Més informació

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.