s3platformLa Comissió Europea va llançar el 19 d'abril de 2016 la primera iniciativa relacionada amb la indústria i el Mercat Únic Digital. A partir de les diverses iniciatives nacionals i regionals per a digitalitzar la indústria, i complementar-les, la Comissió Europea va començar a actuar impulsant noves inversions en la digitalització de la indústria i donant suport a la creació de millors condicions marc per a la recolzar la revolució industrial digital.

Un dels pilars més importants de l'esforç d'aquesta iniciativa Digitize European Industry (DEI) és l'activitat per a desenvolupar una xarxa de Centres d'Innovació Digital (DIH) d'àmbit europeu, la EDIH Network.

Des d'ací es pot accedir al catàleg de DIHS que estan registrats per la Comissió Europea.

En la Comunitat Valenciana es disposa de 5 DIH registrats, que cobreixen àmbits molt diversos:

1. Dinapsis DIH
2. Espaitec Science and Technology Park
3. Hub 4.0 of Manufacturing Sectors in Valencian Region
4. Insomnia Digital Innovation Hub
5. ITI Data Hub (The Data Cycle Hub)

En la pràctica es comporten com a finestretes úniques que ajuden les empreses a ser més competitives respecte als seus processos de negoci, productes o serveis mitjançant l'estímul de l'ús de les tecnologies digitals.

Es fonamenten en infraestructures tecnològiques a través dels anomenats centres de competències, que brinden accés als últims coneixements, experiència i tecnologia per a ajudar els seus clients a realitzar proves pilot i experimentar amb innovacions digitals. Els anteriors es complementen amb altres entitats expertes en matèria d'accés al finançament, a la provisió de serveis avançats, amb agents empresarials, institucionals, entre altres actors.

 

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.