premios ic40El termini de presentació de candidatures als Premis Nacionals Indústria Connectada 4.0 està obert fins al 6 de juny.

Els Premis Nacionals Indústria Connectada 4.0 reconeixen a aquelles organitzacions, empreses i indústries que hagen realitzat un esforç destacat en la seua transformació digital, aconseguint l'excel·lència empresarial en activitats enquadrades en la Secció C, Divisions 10 a 32, de la Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques 2009 (CNAE 2009).

L'objectiu d'aquests Premis és atorgar un major prestigi social al sector industrial, presentant-lo en un entorn de qualitat i d'excel·lència, reconeixent els mèrits de les empreses industrials que destaquen pels seus projectes i accions de digitalització i pels seus plans d'innovació en matèria d'organització i processos sota les principals dimensions que defineixen el paradigma de la Indústria Connectada 4.0: Estratègia de Negoci i Mercat, Processos, Organització i Persones, Infraestructures, i Productes i Serveis.

Els Premis, que tenen caràcter honorífic, persegueixen incrementar la conscienciació del teixit industrial espanyol sobre la necessària transformació digital i fomentar la visibilitat dels instruments de suport en aquest procés. Alhora, constitueixen una eina d'identificació, difusió i reconeixement de projectes espanyols d'èxit en la Indústria 4.0 coadjuvant a incrementar les vocacions industrials i digitals entre els nostres joves.

S'estableixen dues modalitats de Premis Nacionals Indústria Connectada 4.0:

 • Premi Nacional Indústria Connectada 4.0 a la Gran Empresa Industrial
 • Premi Nacional Indústria Connectada 4.0 a la Petita i mitjana empresa Industrial

>> Més informació

 

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha presentat la nova Agenda Digital, que portarà el nom d'Espanya Digital 2025 (descarregar pdf). Inclou prop de 50 mesures agrupades en deu eixos estratègics amb els quals, durant els pròxims cinc anys, es pretén impulsar el procés de transformació digital del país, de forma alineada amb l'estratègia digital de la Unió Europea, mitjançant la col·laboració públic-privada i amb la participació de tots els agents econòmics i socials.

En l'elaboració d'aquesta agenda digital han participat més de 15 ministeris i organismes públics i més de 25 agents econòmics, empresarials i socials.

Espanya Digital 2025 contempla la posada en marxa durant 2020-2022 d'un conjunt de reformes estructurals que mobilitzarien un important volum d'inversió pública i privada, a l'entorn dels 70.000 milions d'euros. (Llegir més. La Moncloa. 23/07/2020)

Aquesta agenda consta de prop de 50 mesures que s'articulen entorn de deu eixos estratègics:

 1. Connectivitat digital. Garantir una connectivitat digital adequada per a tota la població, promovent la desaparició de la bretxa digital entre zones rurals i urbanes, amb l'objectiu que el 100% de la població tinga cobertura de 100 Mbps en 2025.
 2. Continuar liderant el desplegament de la tecnologia 5G a Europa i incentivar la seua contribució a l'augment de la productivitat econòmica, al progrés social i a la vertebració territorial. Es fixa com a objectiu que en 2025 el 100% de l'espectre radioelèctric estiga preparat per al 5G.
 3. Reforçar les competències digitals dels treballadors i del conjunt de la ciutadania. Es posarà especial èmfasi en les necessitats del mercat laboral i a tancar la bretxa digital en l'educació. L'objectiu és que en 2025 el 80% de les persones tinguen competències digitals bàsiques i que la meitat d'elles siguen dones.
 4. Reforçar la capacitat espanyola en ciberseguretat. Es busca disposar de 20.000 especialistes en ciberseguretat, Intel·ligència Artificial i dades en 2025 gràcies, entre altres aspectes, al pol d'activitat empresarial que suposa l'entorn de l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE).
 5. Impulsar la digitalització de les Administracions Públiques, particularment en àmbits clau com l'Ocupació, la Justícia, o les Polítiques Socials mitjançant l'actualització de les infraestructures tecnològiques. En 2025, el 50% dels serveis públics estaran disponibles a través d'app mòbil i se simplificarà i personalitzarà la relació de la ciutadania i les empreses amb les Administracions.
 6. Accelerar la digitalització de les empreses, amb especial atenció a les micropimes i a les 'start-ups'. Es fixa com a meta que almenys el 25% del volum de negoci de les pimes provinga en 2025 del comerç electrònic.
 7. Accelerar la digitalització del model productiu mitjançant projectes tractors de transformació digital en sectors econòmics estratègics com l'Agroalimentari, Mobilitat, Salut, Turisme, Comerç o Energia, entre altres. Aquests projectes tenen com a meta una reducció del 10% de les emissions de CO? per efecte de la digitalització de l'economia en 2025.
 8. Millorar l'atractiu d'Espanya com a plataforma audiovisual europea per a generar negoci i llocs de treball, amb una meta d'increment del 30% de la producció audiovisual al nostre país per a l'any 2025.
 9. Transitar cap a una economia de la dada, garantint la seguretat i privacitat i aprofitant les oportunitats que ofereix la Intel·ligència Artificial amb l'objectiu que, almenys, el 25% d'empreses usen Intel·ligència Artificial i *Big Data dins de cinc anys.
 10. Garantir els drets en el nou entorn digital, i en particular, els drets laborals, dels consumidors, dels ciutadans i de les empreses. En aquest àmbit es fixa com a objectiu l'elaboració d'una carta de drets digitals.

Aquesta agenda impulsarà la transformació digital del país mitjançant la garantia de connectivitat digital, el desplegament del 5G, el reforç de capacitat en ciberseguretat, la digitalització de les Administracions Públiques i de les empreses, en particular les pimes, l'impuls d'Espanya com 'hub' de producció audiovisual, el desenvolupament de l'economia de la dada i la Intel·ligència Artificial i la garantia dels drets digitals de la ciutadania. També es preveu el desenvolupament de projectes tractors per a la digitalització del model productiu en sectors estratègics.

A més, Espanya Digital 2025 vol contribuir a tancar les diferents bretxes digitals que s'han eixamplat en els últims anys, ja siga per motius socioeconòmics, de gènere, generacionals, territorials, o mediambientals, i que s'han posat de manifest durant la pandèmia. Una missió que es troba alineada als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l'Agenda 2030 de Nacions Unides.

 

logo camara valenciaDes del 23 de juliol està obert el termini per a presentar sol·licituds als programes Ciberseguretat i Indústria 4.0 que convoca Cambra València. Es tracta d'ajudes per a posar en marxa solucions de prevenció, detecció i correcció davant riscos cibernètics; i tecnologies habilitadores a nivell de gestió, producció, logística, màrqueting i comercialització del sector industrial.

Totes dues ajudes subvencionaran el 50% de la implantació de projectes, amb un màxim de 2.000 € per a projectes de Ciberseguretat i 10.000 € per a projectes d'Indústria 4.0. La presentació de sol·licituds és telemàtica en seu electrònica de Cambra València, i finalitza el 31 d'octubre de 2020.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.