El pròxim 31 de març es celebrarà a Brussel·les un Infoday sobre “Els Nous Tèxtils: Investigació i Desenvolupament en la Indústria Tèxtil, Confecció i Tèxtils Tècnics” organitzat per l’Insitut Tecnològic Tèxtil (AITEX) Este esdeveniment es centrarà en la importància de la innovació per al futur del sector tèxtil, presentant AITEX el seu potencial i oferta en matèria d’I+D i la seua capacitat per a establir acords de col·laboració amb els principals centres i xarxes d’investigació europeus. L’Infoday reunirà representants de la indústria, institucions, agrupacions espanyoles i europees, parlamentaris i importants centres d’investigació per a abordar el prometedor potencial de les noves aplicacions científiques i tecnològiques en el tèxtil.

Al matí, les sessions començaran amb una breu presentació de l’Institut, fent un recorregut per la seua història, evolució, projectes i èxits més recents. Més tard, els participants tindran l’oportunitat de conéixer el paper que la I+D pot jugar com a factor diferenciador per a sustentar la indústria tèxtil a Europa. En eixe sentit, l’èxit aconseguit per l’etiqueta ”made in Green” servirà com a exemple per a il·lustrar la importància del valor afegit de les alternatives ecològiques. Els aspectes tècnics de la investigació tèxtil entraran en escena durant les distintes sessions paral·leles que tindran lloc a la vesprada. Entre altres, es debatran temes relacionats amb l’aplicació de la nanotecnologia, la biotecnologia, els biomateriales, els tèxtils funcionals i intel·ligents, els tèxtils metges, les últimes tecnologies de producció i els tèxtils tècnics. Experts d’AITEX i altres centres d’investigació europeus desgranaran els seus punts forts en investigació aplicada al tèxtil i la viabilitat per a establir noves col·laboracions. D’altra banda, la Plataforma Tecnològica Europea per al Futur del Sector Tèxtil - Confecció celebra els dies 1 i 2 d’Abril la “4a Conferència Pública Anual: De la Investigació Europea a la Innovació Industrial”. La planificació de l’AITEX Infoday, al celebrar-se el dia abans, el 31 de Març, permet aprofitar la sinergia i complementarietat d’ambdós esdeveniments. D’esta manera, podrà assistir a ambdós trobades on la I+D aplicada i els avanços tecnològics en el sector tèxtil exerciran el paper central.

Més informació en www.aitex.es/infoday o en Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.