240611 FOTO INN Misión OCDEL'Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (IVACE+i) reuneix més de 80 agents tècnics, econòmics i socials de la Comunitat Valenciana per a desenvolupar un estudi liderat per l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) sobre polítiques regionals de circularitat (11-6-24)


Els més de 80 experts que realitzaran l'estudi pertanyen a l'àmbit de la Generalitat, universitats, centres tecnològics, empreses i altres entitats socials. Durant tres dies, mantindran reunions, tallers i diàlegs oberts sobre les actuals polítiques de suport a l'economia circular en la Comunitat i les possibles opcions de millora.

La primera reunió d'aquest projecte, celebrada en la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), ha estat presidida pel secretari autonòmic d'Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, qui ha assenyalat que aquest estudi “ens permetrà obtindre un catàleg de coneixements sobre la situació de l'economia circular que servirà per a sustentar una nova visió d'aquestes polítiques aplicades als sectors productius de la Comunitat”.

Per a Felipe coscoll “ser la primera regió espanyola triada per la Comissió Europea per a participar en aquest projecte diu molt del compromís del govern valencià per la sostenibilitat i de l'esforç de les empreses per a accelerar la seua implantació”.

“L'economia circular- ha afegit el secretari autonòmic d'Indústria- constitueix la base del model econòmic del futur i des de la Generalitat posem l'accent en el fet que la reutilització es veja com un negoci i no com una càrrega”.

Per a això la Generalitat Valenciana dins de la seua estratègia d'acompanyament a la indústria en la seua transició a l'economia circular ha posat a la disposició d'empreses i entitats l'Observatori de Simbiosi Industrial de la Comunitat Valenciana així com les eines que posa a la nostra disposició la Comissió Europea.

Aquest estudi sobre polítiques de circularitat s'emmarca dins la Iniciativa de Ciutats i Regions Circulars (CCRI) de la Comissió Europea en la qual participa l'Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i), presidit per Nuria Montes, en representació de la Generalitat Valenciana.

Objectius de l'estudi

A través d'aquest estudi es busca aconseguir una major comprensió dels reptes de l'economia circular en l'àmbit regional, reforçar la idea que la circularitat és una responsabilitat compartida fomentant el diàleg entre el govern, empreses, entitats i societat en general.

Un altre dels objectius és determinar quins sectors tenen un major potencial per a aplicar els principis de l'economia circular des del punt de vista del mitjà mediambiental, econòmic i social.

“Estem convençuts- ha indicat Felipe Carrasco- que en la Comunitat valenciana a futur l'economia circular generarà ocupació, reduirà l'impacte mediambiental negatiu, sostindrà en creixement econòmic i augmentarà el benestar social”.

Les recomanacions que es deriven d'aquesta investigació seran publicades durant el primer trimestre de 2025 després d'un procés de contrastació que l'OCDE durà a terme amb els seus membres.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.