240611 INN Foto1 misionvinosUn total de 17 importadors de 17 països s'han desplaçat aquesta setmana a València per a conéixer l'oferta de vins i begudes alcohòliques de la Comunitat Valenciana en una missió inversa d’Ivace+i Internacional, dependent de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que dirigeix Nuria Montes. (11-06-2024)

La directora general d'Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha destacat la dimensió d'aquesta acció, “que permetrà el desenvolupament de prop de 400 reunions de treball entre cellers valencians i importadors internacionals durant dos dies de treball”.

Es tracta d'una acció promocional que persegueix facilitar noves oportunitats de negoci als cellers de la Comunitat, que “han respost molt positivament a aquesta acció, com sol ser habitual, amb la participació de fins a 46 cellers”.

Olives ha destacat la importància d'aprofitar accions com aquesta, a un cost molt modest per a les empreses valencianes i amb la possibilitat d'arribar a interessants acords comercials sense eixir de la Comunitat Valenciana.

En aquesta ocasió, Ivace+i Internacional ha convidat a 17 empreses importadores procedents de Costa d'Ivori, el Canadà, Xile, el Marroc, Kazakstan, Alemanya, Tailàndia, Filipines, Corea del Sud, la Xina, els Estats Units, el Regne Unit, el Brasil, el Japó, Mèxic, Colòmbia i Polònia

Un total de 46 empreses valencianes, entre cellers i empreses fabricadores de begudes alcohòliques, participen en aquesta acció que tindrà dos dies de duració en un hotel de la ciutat.

Les empreses importadores estan en la Comunitat Valenciana des d'aquest dilluns i romandran fins dijous que ve, amb dos dies de tastos de vi i reunions amb els cellers, i un dia suplementari en el qual visitaran algunes dels cellers que hagen seleccionat.

Els importadors que es desplacen són *Vinitus (Costa d'Ivori), Agence Benedictus Inc. (el Canadà), Hipermercats Tottus (Xile), Stop Distribution (el Marroc), Planeta A Ltd (Kazakhstan), Spanischer Gartgn Imports (Alemanya), Ideal FMCG Distribution (Tailàndia), Project va vindre Philippines Inc. (Filipines).

Se sumen Dongwon Wineplus (Corea del Sud), Guangzhou Trysome Hòldings Limited (la Xina), Food and Beverage Intelligence Corp. (els Estats Units), Ultracomida Trading Co. (el Regne Unit), Caves Santa Cruz (el Brasil), Twin Peaks Japan (el Japó), Vinesp Mexico SA de CV (Mèxic), Gastronomia internacional (Colòmbia) i Inter Consult SA Winosfera (Polònia).

Exportacions de vi

Les exportacions de vi de la Comunitat Valenciana han ascendit a 239’2 milions d'euros l'any 2023, la qual cosa representa un descens del 3’08% respecte a l'any 2022.

Destaca Costa d'Ivori com el primer client de la Comunitat Valenciana, amb un valor de 31,6 milions d'euros i un increment del 70% respecte a l'any 2022. Aquest destí va concentrar el 13,22% de les exportacions de vi de la Comunitat l'any 2023.
Le segueix Alemanya, amb 17,89 milions d'euros, el 7% del total, i Països Baixos, amb 17,5 milions d'euros i un pes també del 7%.

En quart lloc, França amb 16,26 milions d'euros, seguit dels Estats Units, amb 14,8 milions d'euros. A continuació, se situen Bèlgica i el Regne Unit. Aquests set destins concentren el 50% de les exportacions de la Comunitat Valenciana en 2023.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.