95ee71ee 99e7 407e bdb7 359507f74fa3Ivace+i Internacional, dependent de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que dirigeix Nuria Montes, organitza la participació agrupada del sector audiovisual valencià en la 39a edició del Festival Internacional de Cinema de Guadalajara a Mèxic (FICG), que se celebra del 8 al 12 de juny en el Mercat d'Indústria. (10-06-2024)

La directora general d'Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha explicat que aquesta acció és un pas avant en la promoció exterior del sector audiovisual valencià que fins a la data “havíem secundat a través de missions de convidats internacionals que visitaven la Comunitat Valenciana”.

Després de diversos anys de col·laboració amb el festival Docs València, “hem decidit organitzar la participació agrupada d'una mostra del nostre sector audiovisual en un festival representatiu amb grans oportunitats per al cinema de parla hispana”, ha indicat Olives.

L'objectiu d'aquesta acció és facilitar noves connexions i discutir oportunitats de negoci com a col·laboracions i coproduccions, finançament i distribució.

La delegació valenciana està composta per quatre productores. Estrela Audiovisual, que presenta la seua pel·lícula 'Segrelles' en la qual participa Guillermo del Bou, molt vinculat a aquest festival. També participa Suica Films, amb la pel·lícula 'Surf for sèniors'.

Inquieta Films participa al seu torn amb la pel·lícula 'Una vida somiada'. Juntament amb Taranna Films, presenten els trailers de les pel·lícules 'El bes de l'àngel' i 'L'àngel dels desitjos'.

A més, també integren aquesta missió representants de Docs València, així com Ciutat de la Llum, amb la presència del seu director general, Fermín Crespo, i amb l'objectiu de donar a conéixer la figura de la Film Commission de la Comunitat Valenciana, que promou el territori de la Comunitat com un plató infinit per al cinema.

Ivace+i Internacional compta amb un estand, a més de dos cribratges on es projectaran les produccions valencianes amb l'objectiu de trobar coproducció, agent de vendes o tots dos. A més, Ivace+i organitzarà un còctel per a convidats seleccionats en la Cineteca del festival.

Un festival rellevant

El Festival Internacional de Cinema a Guadalajara (FICG) és un esdeveniment cultural de gran rellevància i es considera com un dels aparadors privilegiats mexicans per a la difusió, promoció i distribució del cinema iberoamericà.

“Es tracta del festival més sòlid de Llatinoamèrica amb una oferta per a la indústria cinematogràfica que li ha permés posicionar-se en l'àmbit nacional i internacional”, ha indicat Olives.

A més, és un fòrum per a la formació, instrucció i intercanvi creatiu entre els professionals, crítics de la cinematografia internacional i estudiants de tota Iberoamèrica.

El FICG és, a més, un mercat que ofereix trobades d'indústria molt potents, i és ideal per a crear llaços, construir relacions i fer negoci amb els professionals del cinema més importants de Llatinoamèrica.

Des d'allí es projecta la selecció oficial del Festival i les seccions paral·leles i a més es té accés a totes les activitats d'indústria: un fòrum de coproducció, presentacions de vendes professionals, doculab, sèries en desenvolupament, Guadalajara construeix, Talent Guadalajara, conferències exclusives per als professionals del cinema i classes magistrals amb grans personalitats del cinema.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.