1d8b3484 9932 442e 85b7 72356f74054bIvace+i Internacional ha organitzat una missió inversa de representants de directors, programadors i productors de diversos països europeus per a propiciar el contacte amb companyies de dansa de la Comunitat Valenciana en el marc del Festival Dansa València, organitzat per Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport. (18-4-2024)


La directora general d'Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha explicat que aquesta acció s'emmarca en l'aposta de la Conselleria gestionada per Nuria Montes per donar suport a la internacionalització de les indústries culturals i creatives de la Comunitat Valenciana a través d'accions que faciliten la promoció exterior del talent de la Comunitat Valenciana.

En aquesta ocasió, l’Ivace ha convidat a 6 professionals del món de la dansa entre directors, programadors i representants de festivals internacionals interessats a conéixer l'oferta de la Comunitat Valenciana en una trobada organitzada en col·laboració amb l’Associació Valenciana d’Empreses de Dansa (AVED), el Festival Dansa València i Espai LaGranja (IVC).

L'objectiu – ha assenyalat Olives – és “facilitar el contacte de les nostres companyies de dansa amb figures representatives de centres o destacats festivals, amb capacitat de contractació i programadors actius de dansa en cerca de companyies i artistes emergents”.

A aquesta acció se suma, “per primera vegada en 2024, l'organització de la participació agrupada de companyies de dansa de la Comunitat Valenciana en la fira Tanzmesse de Düsseldorf (Alemanya), del 28 al 31 d'agost, una de les fires de referència del sector a nivell mundial”.

Convidats internacionals

En la missió que visita la Comunitat Valenciana aquesta setmana participen Francisca Tranter, directora del festival de Dansa de Malta; Carlota Machado, directora del Festival Quinzena de Dança Almada (Portugal); Francisco Gomes, co-President del festival en Bastides (França) així com Sarah Holcman, CEO Choreographic Institute Tel Aviv (Israel).

També integren la missió Gabriela Furlan, directora artística del Festival La Sfera Dansa (Itàlia); Adrián Castelló, Festival manager International Danse Biennale 2023 i cap de producció del Dance Theatre Heidelberg (Alemanya).

Les persones que integren aquesta missió inversa han participat en una ronda de presentacions individuals on les companyies de dansa valencianes han tingut l'oportunitat de mostrar els seus projectes i els seus processos creatius als convidats assistents.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.