240124 Foto INN Reunión SA Cátedra textil UPV AlcoyLa conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, liderada per Núria Montes, i l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) han acordat la creació d'una taula de treball amb el Campus de la Universitat Politècnica a Alcoi per a acostar el talent i el desenvolupament dels estudiants d'enginyeria tèxtil a les empreses del sector (25-1-24)

“L'objectiu- ha assenyalat el secretari autonòmic d'Indústria, Felipe Carrasco- és oferir al sector el coneixement i la investigació de noves tecnologies que ofereix la universitat com a valor afegit i que permeta a les empreses aconseguir el nivell competitiu que el mercat global exigeix”.

Felipe Carrasco i tècnics de l'Ivace han mantingut una reunió amb representants del Departament d'Enginyeria Tèxtil i Paperera del Campus de la UPV Alcoi als qui ha traslladat el compromís tant de la Conselleria com de l'Ivace de mantindre les línies de col·laboració en les quals es treballa.

Està previst que aquesta taula de treball s'active en les pròximes setmanes i la primera acció prevista és una jornada formativa per a posar en coneixement de la comunitat universitària d'Alcoi les ajudes que tenen en marxa tant l'Ivace com la conselleria de suport a projectes d'I+D+i que puguen encaixar en les seues línies de treball pel que respecta a la formació acadèmica com a la investigació i al desenvolupament de projectes de transferència de coneixement cap al sector tèxtil.

Des de l'any 2019, totes dues entitats col·laboren a través de la Càtedra IVACE del sector tèxtil amb profitosos resultats pel que respecta a la investigació i també a la formació específica de talent que s'assentisca en les empreses de la zona.

En aquest sentit, el secretari autonòmic d'Indústria, Felipe Carrasco, ha indicat que aquest treball conjunt “ha sigut excepcional i el que volem ara és prioritzar quin camí prendrem tant des del punt de vista de la investigació com -i sobretot- de la rendibilitat de l'aportació pública perquè tot aquest treball es transforme en coneixement que arribe a les petites i mitjanes empreses de la Comunitat Valenciana”.

Pel que respecta a la UPV, Pablo Díaz, director del Departament d'Enginyeria Tèxtil i Paperera, ha assenyalat que aquesta col·laboració ha tingut com a resultat la formació específica d'investigadors, múltiples publicacions científiques de primer ordre i també eixa transferència de coneixement i sobretot de talent directament des de la Universitat a les empreses”.

En aquesta reunió també s'ha informat de la posada en marxa en el curs 24/25 d'un nou doble grau universitari en tèxtil Moda i Química que aportarà més i millor coneixement i professionals al clúster tèxtil de la Comunitat Valenciana i de tota Espanya.

Després de la reunió el secretari autonòmic ha visitat les instal·lacions del Campus UPV Alcoi per a conéixer les línies de treball conjunt amb l'Ivace.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.