Les exportacions de la Comunitat Valenciana en el període gener – novembre de 2023 han aconseguit un valor de 35.032,1 milions d'euros, la qual cosa representa un descens del 3,6% respecte al mateix període de l'any anterior, segons dades fetes públiques hui per la Direcció Territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana dependent de la Secretaria d'Estat de Comerç.

El saldo comercial ha aconseguit un superàvit de 3.018 milions d'euros, amb una taxa de cobertura d'exportacions sobre importacions del 109,4%, és a dir, 9,3 punts percentuals major que la del mateix període de 2022.

Per províncies, València ha exportat producte per valor de 20.170,6 milions d'euros, amb un increment del 2% respecte al mateix període de l'any anterior, Castelló xifra les seues exportacions en 8.413,9 milions d'euros, amb un descens del 16,4% mentre Alacant exporta producte per valor de 6.447,6 milions d'euros, la qual cosa representa un descens del 1,1%.

La directora general d'Emprenedoria i Internacionalització, Ester *Olivas, ha assenyalat que el mes de novembre les exportacions de la Comunitat Valenciana experimenten un ascens del 1,1%, una dada positiva que no obstant això no és suficient per a modificar la tendència descendent de les exportacions l'any 2023.

“Les empreses s'enfronten diàriament a un escenari internacional molt complex i per això és important continuar desenvolupant programes i actuacions que reforcen la promoció exterior de les empreses i productes de la Comunitat”, ha indicat Olives.

Quant al comportament dels diferents sectors en el període gener-novembre, Ester *Olivas ha destacat la contribució positiva de sectors com els béns d'equip en aquest període, amb un ascens de les seues exportacions del 21,1% així com del sector agroalimentari, amb un ascens del 6,9%, la qual cosa representa una contribució al creixement de les exportacions valencianes de 2,8 punts i 1,3 punts, respectivament.

Com a contrapartida, les principals contribucions negatives provenen dels sectors de semimanufactures no químiques (contribució de -2,9 punts), productes químics (contribució de -1,3 punts) i matèries primeres (contribució de -0,6 punts).

Exportacions per àrees

La Unió Europea concentra el 57,2% de les exportacions valencianes en els primers onze mesos de l'any, amb un descens del 3%. França se situa com el primer destí de les exportacions valencianes amb un valor de 4.530,4 milions d'euros i un descens de l'1% respecte al mateix període de l'any anterior.

A continuació se situa Alemanya, amb 3.844,7 milions d'euros i un descens del 5,1%, seguit d'Itàlia, amb 3.143,8 milions d'euros, la qual cosa representa un descens del 3,8%. Portugal, en quarta posició, experimenta un increment del 7,3%.

Destaca l'ascens de les exportacions valencianes a Turquia, en la resta d'Europa, amb un increment del 30,6%. el Regne Unit registra un valor de 2.467,7 milions d'euros, la qual cosa representa un lleuger ascens del 0,6%.

Les exportacions dirigides a Amèrica ascendeixen a 5.573,7 milions d'euros, amb un descens del 0,4%. Àsia experimenta al seu torn un descens del 13,5% en aquest període, mentre Àfrica xifra l'alentiment en un 14,7%.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.