La Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha atés durant l'any 2023 un total de 93 iniciatives d'inversió en la Comunitat Valenciana a través de l'Àrea d'Atracció d'Inversió d'IVACE Internacional. (3-1-2024)

En relació amb aquestes dades, la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha valorat aquest balanç assenyalant que “dona una mostra del gran interés que desperta el nostre territori per al desenvolupament de projectes empresarials i reafirma l'aposta del Consell per atraure projectes que generen ocupació i riquesa en la Comunitat Valenciana.”.

“Som testimonis de l'increment d'empreses que s'interessen per invertir en el nostre territori, -ha explicat Montes-, reforçat més si cap per la implantació en un futur pròxim de la planta de bateries de PowerCo”.

Projectes com aquest suposen la “obertura de múltiples oportunitats a empreses estrangeres que componen la cadena de valor en la fabricació de bateries, així com altres sectors com el TIC que responen als constants canvis i necessitats del nostre teixit industrial”.

En aquest sentit, Nuria Montes ha destacat la labor realitzada des de l'Àrea d'Atracció d'Inversió de l'IVACE en la seua tasca d'informació, assessorament i suport a les empreses que desitgen invertir en la Comunitat Valenciana.

Des d'aquest departament es treballa per a facilitar la presa de decisions de les potencials empreses inversores a través de diverses gestions com l'organització d'agendes de treball amb agents clau per al desenvolupament del projecte, la cerca de localitzacions, el subministrament d'informació sobre la Comunitat Valenciana i una infinitat de qüestions que requereix un projecte d'inversió productiva.

Montes ha explicat que aquests nous projectes conviuen amb aquells iniciats en anys anteriors, per als quals es continuen realitzant gestions d'assessorament i suport, així com amb el servei d'Aftercare o suport dirigit a les empreses estrangeres implantades en el nostre territori que requereixen del nostre suport per a implementar les seues reinversions.

Per països de procedència i amb les dades aportades per les empreses, Europa encapçala el nombre de projectes, amb el 42 % de les iniciatives ateses. Li segueix Àsia amb un 22 %, Amèrica del Nord amb un 12 %, , Amèrica Llatina amb un 5 %, Oceania amb un 2 %. El 13 % restant correspon a informació no proporcionada.

Pel que fa als sectors, el sector automoció i components representa el 25 % dels projectes atesos, seguit pel sector TIC amb un 14 % de les iniciatives.

Se sumen sectors tan diversos com energia, reciclatge, logística, envàs i embalatge, agroalimentari, béns d'equip, metalmecànica, construcció, medical devices, entre altres, la qual cosa demostra la diversitat de sectors que poden establir-se a la nostra regió i l'interés que aquesta genera per a l'inversor estranger.

Dades d'inversió i ús

De les dades disponibles, ja que moltes empreses no proporcionen les dades d'inversió ni ocupació previstos en les primeres fases del projecte, 2023 ha sigut l'any amb major nombre d'actuacions que superen els 250 milions d'euros d'inversió.

Quant al nombre d'ocupacions estimades en les iniciatives d'inversió ateses, cal destacar que 18 projectes preveuen més de 250 ocupacions, 27 se situen en el rang de 10 a 100 treballadors i 11 projectes se situen en un rang màxim de 10 ocupacions.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.