Ajudes DIGITALIZA Carrusel ValL'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha convocat les ajudes de 2024 per a projectes de digitalització (DIGITALITZA-CV) amb un pressupost de 6 milions d'euros, finançats fins a un 60% per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (29-12-23)

L'objecte d'aquestes ajudes és recolzar el desenvolupament de projectes dirigits a la implantació i posada en marxa de solucions innovadores que afavorisquen la digitalització de l'activitat de les pimes, entre altres, els projectes d'implantació de bessons digitals, de sistemes de planificació de recursos empresarials, de sistemes avançats de seguretat o d'intel·ligència artificial.

Per a això, des de l'Ivace se sufragaran els costos dedicats exclusivament al projecte com són els derivats de l'adquisició d'actius immaterials (programari necessari i llicències de programació), actius materials (inversions en maquinari, sensors, automatismes) així com de la contractació de serveis d'assistència tècnica o consultoria per a diagnòstic o planificació.

Per a la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Núria Montes “la digitalització de les pimes és un objectiu estratègic, obri les portes a grans oportunitats de creixement i millora la competitivitat de les empreses”.

En aquest sentit, ha assenyalat que en 2024 la unitat d'Innovació de l'Ivace incrementarà l'ajuda màxima per projecte fins als 125.000 euros.

“La digitalització- afegeix Núria Montes- és una tendència que va en augment i des de la conselleria d'Innovació i des de l'Ivace posem a la disposició de les empreses eines que ajuden a solucionar la bretxa digital en les pimes i convertir-la en oportunitats de negoci”.

Quant a la tipologia de projectes, l'Ivace prioritzarà aquelles iniciatives amb un alt grau de complexitat i novetat, que destaquen per la seua viabilitat tècnica, per l'impacte econòmic dels seus resultats i la seua alineació amb el Pacte Verd Europeu.

En aquest sentit, enguany com a novetat DIGITALITZA-CV incorpora com a requisit el compliment del principi europeu de “no causar un perjudici significatiu al medi ambient (DNSH)” per part de tots els projectes que vagen a ser secundats.

Poden accedir a les ajudes a la digitalització, les petites i mitjanes empreses amb seu en la Comunitat Valenciana els qui podran accedir a una ajuda de fins a un 30% sobre els costos subvencionables del projecte, amb independència de la grandària d'empresa.

El termini de presentació de sol·licituds s'obri el 9 de gener i finalitza en 22 de febrer de 2024.

La convocatòria de DIGITALIZA-CV forma part del Pla d'R+D+I Empresarial de l'Ivace dotat amb un pressupost de 21,8 milions d'euros i enfocat a impulsar una economia circular i baixa en carboni, una economia digital innovadora, una comunitat innovadora i afavorir la innovació per a les persones.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.