134199568Les exportacions de la Comunitat Valenciana en el període gener – agost de 2023 han aconseguit un valor de 25.532 milions d'euros, la qual cosa representa un descens del 3,1% respecte al mateix període de l'any anterior, segons dades fetes públiques hui per la Direcció Territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana dependent de la Secretaria d'Estat de Comerç. (19-10-2023)

Per províncies, València ha exportat producte per valor de 14.432 milions d'euros, amb un increment del 1,9% respecte al mateix període de l'any anterior, Castelló xifra les seues exportacions en 6.323 milions d'euros, amb un descens del 15,7% mentre Alacant exporta producte per valor de 4.776,2 milions d'euros, la qual cosa representa un increment del 1,9%.

La directora general d'Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha destacat la contribució positiva de sectors com els béns d'equip en este període, amb un ascens de les seues exportacions del 19,8%, així com del sector agroalimentari, amb un ascens del 7% i del sector automoció, amb un lleuger increment de l'1%.

Com a contrapartida, els majors descensos s'han produït en els sectors de semimanufactures no químiques, en el qual estan inclosos els productes ceràmics, que experimenten un descens en les seues exportacions del 22%. També experimenten descens en este període els productes energètics, amb un 23,9% i els productes químics, amb un 9,6%.

Ester Olivas ha destacat l'aposta constant de les empreses de la Comunitat Valenciana per la internacionalització en un escenari canviant i la voluntat del Consell de fer costat als sectors que estan patint en grau més alt l'actual conjuntura internacional com és el cas del sector tauleller.

“Som conscients de la necessitat de posar en marxa mesures, que ja s'estan materialitzant, per a fer costat a un sector fonamental per a l'economia de la Comunitat Valenciana com és el tauleller”, ha indicat.

Exportacions per àrees

La Unió Europea concentra el 57,6% de les exportacions valencianes en els primers huit mesos de l'any, amb un lleuger descens del 1,1%. França se situa com el primer destí de les exportacions valencianes amb un valor de 3.402,9 milions d'euros i un ascens del 3,1% respecte al mateix període de l'any anterior.

A continuació se situa Alemanya, amb 2.811,9 milions d'euros i un descens del 1,8%, seguit d'Itàlia, amb 2.335 milions d'euros, la qual cosa representa un descens del 2,2%. Portugal, en quarta posició, incrementa les importacions de productes de la Comunitat en un 7,6%.

El Regne Unit registra un valor de 1.774,6 milions d'euros, la qual cosa representa un increment de l'1%.

Les exportacions dirigides a Amèrica ascendeixen a 3.947 milions d'euros, amb un descens del 4,6%. Àsia experimenta al seu torn un descens del 11,6% en este període.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.