Un total de vint-i-una empreses de la Comunitat Valenciana participen aquests dies en la Fira Internacional del Marbre, Pedra, Disseny i Tecnologies, Marmomac, el certamen més important a nivell mundial del sector de pedra natural, que se celebra aquesta setmana a Verona (Itàlia). (28-09-2023)

La directora general d'Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, s'ha desplaçat a Verona per a conéixer de primera mà el certamen i fer costat a les empreses de la Comunitat Valenciana presents en aquest.

En la present edició, Ivace Internacional, en col·laboració amb les Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana i Marbre d'Alacant, Associació de la Comunitat Valenciana, ha organitzat la participació agrupada de 10 d'aquestes empreses de la Comunitat en un estand conjunt sota la marca Stone Gallery.

La directora general d'Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha explicat que la Stone Gallery permet la promoció de les empreses de marbre i pedra natural de la Comunitat amb una imatge conjunta que enforteix al sector i a les seues possibilitats en els mercats exteriors.

Marmomac – ha assenyalat Olives – “és un gran aparador internacional” dedicat a tota la cadena de producció de la pedra, des de la pedrera fins al producte elaborat, juntament amb les tecnologies i la maquinària i eines i “volem fer costat a les empreses valencianes perquè siguen presents en les cites rellevants a nivell mundial.”

Aquest certamen anual reuneix els professionals de la distribució, estudis d'arquitectura i de disseny d'interiors, empreses d'exposició i les grans societats de la construcció provinents dels cinc continents.

Aquesta és una de les iniciatives contemplades en el conveni de col·laboració entre el *Ivace i les Cambres de Comerç, que compta amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

Dades exportació
La Comunitat Valenciana se situa com la quarta regió espanyola més exportadora de pedra natural i les seues manufactures, amb l'11 % de les exportacions espanyoles. El valor exportat en 2022 aconsegueix els 456 milions d'euros, la qual cosa representa un increment de l'11 % respecte a l'any anterior.

França és el primer destí de les exportacions, amb el 14 % del total. En el primer semestre de l'any, la Comunitat Valenciana ha exportat marbre i pedra natural per valor de 229 milions d'euros, la qual cosa representa un descens del 3 % respecte al mateix període de l'any anterior. Els principals destins han sigut França, els Estats Units, Itàlia i Mèxic, amb un 34 % de les exportacions del sector.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.