FOTO NP Eficiencia 11L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), a través de la unitat d'Energia, destinarà un total de 5,3 milions d'euros per a facilitar la introducció de mesures d'estalvi i eficiència energètica en el sector industrial de la Comunitat Valenciana (23-8-23)

La finalitat d'aquest programa és reduir els consums energètics i, per tant, les emissions de CO? i altres emissions contaminants i aconseguir així la millora de la qualitat de l'aire i el respecte al medi ambient.

Aquestes ajudes estan dirigides a les xicotetes, mitjanes i grans empreses del sector industrial de la Comunitat, que tenen de termini fins al 30 de juny de 2024 per a presentar les seues sol·licituds.

Així doncs, l’Ivace secunda aquelles iniciatives que contemplen inversions en substitució d'equips i instal·lacions, així com sistemes auxiliars consumidors d'energia, per uns altres que utilitzen tecnologies d'alta eficiència energètica.

Així mateix, també es dona suport a la implantació de sistemes de gestió energètica amb subvencions tant per a la implantació d'elements de nivell de mesurament de les variables de consum d'energia, com per a la instal·lació dels elements de regulació i control dels paràmetres de procés i implementació dels sistemes informàtics per a l'anàlisi, regulació i control, així com per al funcionament òptim de les instal·lacions industrials.

El percentatge de subvenció per a les grans empreses ascendeix al 35% del cost subvencionable del projecte, amb un límit màxim de 1,5 milions d'euros per projecte. Aquest percentatge pot aconseguir fins al 45% per a les pimes i el 55%, en el cas de les xicotetes empreses.

Cal destacar que l'eficiència energètica adquireix una especial rellevància en el sector industrial, que concentra el 30% de tota l'energia consumida en la Comunitat Valenciana i la factura energètica incideix directament en la competitivitat de les nostres empreses.

Ivace Energia gestiona aquestes ajudes, els fons de les quals procedeixen del Fons Nacional d'Eficiència Energètica, constituït amb aportacions procedents de la tarifa elèctrica, és a dir, els consumidors- i creat a instàncies de la Unió Europea perquè els estats contribuïsquen a la transició energètica.

 

 

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.