230423 ECO foto ajudes concedides Valencia

L’Ivace ha concedit les ajudes corresponents a la convocatòria de 2023 per a la millora i la modernització d’un total de 114 àrees industrials de 73 municipis de la província de València, tal com recull la resolució aprovada pel conseller d’Economia Sostenible i president de l’Ivace, Rafa Climent, que es troba disponible en el web de l’Ivace. (23-4-23)

Les subvencions, que ascendeixen a un import global de 19,67 milions d’euros, es repartiran entre 11 comarques de la província de València: la Costera, el Camp de Túria, la Foia de Bunyol, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Safor, la Vall d’Albaida, l’Horta Nord, l’Horta Sud, els Serrans i València.

Aquestes ajudes s’emmarquen en la convocatòria corresponent a l’exercici 2023, que consisteix en una subvenció que arriba al 100 % dels projectes d’inversió per a millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics; està dirigida a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

Així, cal recordar que en aquesta convocatòria s’establien tres línies pressupostàries: una per a les localitats en risc de despoblament, dotada amb dos milions d’euros; una altra per a la resta de municipis, amb un pressupost de 28 milions d’euros, i una nova línia específica, de 10 milions d’euros, dirigida a les localitats amb àrees industrials que tinguen constituïda vàlidament, mitjançant acord plenari, una entitat de gestió i modernització (EGM), a data 31 de desembre de 2022.

Àrees industrials amb EGM

A la província de València s’han concedit subvencions del 82,9 % per a set àrees industrials amb EGM constituïda, que corresponen a Parc Logístic València (PLV) de Riba-roja; Cotes d’Algemesí; Joan Carles I i Nord, d’Almussafes; València Parc Tecnològic i Fuente del Jarro, de Paterna, i Parc Empresarial Aeroport de Manises.

De la mateixa manera, es beneficiaran del 100 % de les ajudes el polígon industrial d’Higueruelas i La Loma de Villar del Arzobispo, que s’emmarquen en la línia destinada a municipis en risc de despoblament, i 105 àrees empresarials corresponents a la resta de localitats, amb subvencions del 82,7 %.

Actuacions subvencionables

Entre les actuacions subvencionables destaca l’obra civil per a portar al polígon, de manera total o parcial, serveis i/o infraestructures com energia elèctrica, gas, fibra òptica, telecomunicacions i aigua, que permetran proporcionar més subministrament a les empreses i la construcció de grans infraestructures que beneficien l’àrea industrial, com ara un baixador ferroviari, ponts o creació de vials d’accés al parc empresarial.

Se subvencionarà l’adquisició de terrenys confrontants a l’àrea industrial per a l’ampliació de viaris, zones verdes, aparcaments i accessos, així com la implantació al polígon, o en terrenys confrontants, d’estació de servei, centre polivalent, servei de correus, oficines bancàries, instal·lacions per a la pràctica esportiva, centre d’educació infantil, hotel i servei de salut i restauració.

També s’hi inclou la millora en el subministrament elèctric, el subministrament d’aigua i la dotació o la millora del subministrament de gas; la generació d’energia renovable per a tot el polígon; la implantació d’algun sistema que permeta la identificació correcta dels codis LER (Llista europea de residus) dels residus generats; la creació d’eina web amb informació de l’àrea industrial, o la creació d’un cens d’empreses del polígon.

De la mateixa manera, es costejarà la millora de la senyalització dels carrers i les zones verdes; la implantació de recorreguts biosaludables, i la millora viària mitjançant l’habilitació de nous aparcaments, voreres més àmplies, nous accessos, passarel·les per als vianants, eixample dels vials i aparcament de camions.

L’adequació de marquesines per a les parades d’autobús dins del polígon industrial, o en un radi de 300 metres, i la creació o la millora de zona/punts de recàrrega de vehicles elèctrics dins del parc empresarial (incloent-hi bicicletes elèctriques i patinets elèctrics) són també actuacions subvencionables.

Així mateix, s’hi inclou l’ampliació o la creació de depuradora, l’obra civil que permeta la implantació de fibra òptica, la vigilància a través de circuit tancat de televisió, la creació de carril bici, la millora de l’enllumenat públic, la xarxa contra incendis i el sanejament separatiu de les aigües residuals.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.