230308 ECO Foto1 RCliment futurmodaEl conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent ha participat en la inauguració de la 49 edició de Futurmoda, el Saló internacional de la pell, components i maquinària per al calcer i la marroquineria
- FUTURMODA-, que se celebra aquesta setmana en IFA. (8-3-2023)

Rafa Climent ha destacat les positives expectatives de la present edició de Futurmoda, “amb més expositors i més superfície d'exposició” i ha reivindicat el paper de les fires “com un element dinamitzador de la nostra economia i dels sectors productius”.

El conseller ha destacat així mateix les positives xifres d'exportació i l'aposta de les empreses de la Comunitat Valenciana per la internacionalització. “En 2022 les exportacions de la Comunitat Valenciana tornen a registrar un nou màxim històric, amb prop de 40.000 milions d'euros, una xifra molt positiva que té una gran incidència en la nostra economia”, ha assenyalat.

En el cas del calcer, les exportacions han ascendit a les exportacions del sector han aconseguit un valor de 1.367’4 milions d'euros l'any 2022, la qual cosa representa un increment del 17’4% respecte a l'any anterior.

L'aposta de la conselleria per la internacionalització passa per augmentar les empreses que aposten per l'exportació a través de programes concrets, com el Pla de Promoció Exterior de l’Ivace, amb més de 60 accions per a facilitar a les empreses la seua eixida a l'exterior a través de nous contactes comercials.

En aquest pla s'inclouen una sèrie de missions d'empreses importadores organitzades per l’Ivace per a facilitar noves oportunitats de negoci a les empreses. Aquestes missions es realitzen a vegades amb motiu de les fires internacionals, com la que s'ha organitzat amb motiu de la present edició de Futurmoda i la prevista per a l'edició del mes d'octubre.

Una entitat firal rendible

Preguntat per la gestió pública de la Institució Firal Alacantina, el conseller Climent ha defensat l'esforç realitzat per la Generalitat per a sanejar la institució, que ha tancat l'any 2022 amb més de 30.000 euros en positiu.

“IFA està funcionant molt bé i des del sector públic, de connivència amb el món empresarial, estem veient la llum després d'una etapa fosca i el que volem és continuar treballant perquè IFA siga eficient i sobretot rendible per a les comarques d'Alacant”, ha assenyalat.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.