230202 ECO Foto2 RCliment NurembergEl conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, acompanyat per la directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, es troba a Nuremberg (Alemanya) per a mostrar el seu suport a les empreses de la Comunitat Valenciana que participen en la Fira Internacional del Joguet. (2-2-2023)

La Spielwarenmesse 2023, que se celebra aquest any de l'1 al 5 de febrer, és l'esdeveniment internacional més important per al sector del joguet, una fira líder mundial que recupera en aquesta edició el format presencial.

Climent ha realitzat un recorregut pels estands de les empreses de la Comunitat Valenciana presents en aquesta fira. “Volem estar a costat de les empreses que estan apostant per la internacionalització i per la promoció exterior dels productes de la Comunitat Valenciana, adaptant-se a les condicions del mercat i portant la marca Comunitat Valenciana a tots els racons del planeta”, ha destacat,

El conseller ha destacat les bones expectatives d'aquest certamen, amb molta afluència de visitants. “Després de dos anys sense poder-se celebrar aquesta fira, les sensacions són molt positives i esperem que aquest sector al qual jo dic de la il·lusió, de l'alegria, recupere les seues xifres de negoci i continue generant riquesa en el nostre territori”.

La Spielwrenmesse és una cita obligada per a empreses fabricants i professionals del sector, on es mostren les col·leccions de nines i peluixos, articles de modelisme, hobby, bricolatge, entre altres.

El conseller Climent i la directora general d'Internacionalització han intercanviat impressions amb les empreses valencianes expositores, que copen una vegada més la participació espanyola en aquesta fira, amb un total de 39 empreses valencianes del centenar d'empreses espanyoles.

Climent ha destacat l'aposta de la conselleria d'Economia Sostenible pel joguet de la Comunitat, un sector “que s'està adaptant a les demandes i preferències dels consumidors i que aposta per la qualitat i el valor afegit com a senyals d'identitat”.

“És fonamental fer costat a les empreses que han sabut adaptar-se als nous canvis i enfortir la seua internacionalització. Marca, qualitat, valor afegit, saber fer, artesania, són algunes de les característiques del joguet de la Comunitat Valenciana”, ha indicat Climent.

En aquest sentit, des de la conselleria d'Economia Sostenible s'han concedit ajudes al sector per valor de 30’5 milions d'euros en el període 2015-2022.

Climent ha esmentat així mateix la relocalització com un fenomen que s'està produint en l'actualitat i està incrementant l'estructura del sector. “El canvi d'hàbits durant la pandèmia ha sigut fonamental i moltes empreses estan relocalitzant la producció. Si la cadena de subministrament la tens més pròxima les empreses troben beneficis socials, econòmics i mediambientals”, ha assenyalat.

Exportacions sector

Les exportacions de joguet de la Comunitat Valenciana mantenen una tendència a l'alça en 2022. En el període gener - novembre de 2022 les exportacions de joguet han aconseguit un valor de 239 milions d'euros, la qual cosa representa un increment del 11’8% respecte al mateix període de l'any anterior.

La Comunitat Valenciana se situa com la segona Comunitat Autònoma més exportadora d'aquests productes, amb un 12’6% de les exportacions espanyoles de joguet.

Els principals destins de les exportacions de joguet de la Comunitat Valenciana són Portugal, amb el 22’2% de les exportacions, seguit de França, amb el 12’4%, Itàlia, amb un 11’1%, Alemanya, amb un 9’4% i Grècia, amb un 9’2% del total.

Destaca l'increment de les exportacions amb destinació a Portugal, situat en un 34’3% i Alemanya, amb un 25’4%.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.