AJUDES RD 2023 webL'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible, ha publicat la seua convocatòria d'ajudes per al desenvolupament de projectes d'R+D a càrrec del pressupost de 2023 (31-1-23)

Entre les novetats més destacades està un augment de pressupost de prop d'un 19% respecte a l'exercici de 2022, la seua aposta per les joves empreses innovadores (aquelles que tenen menys de cinc anys d'antiguitat) i una atenció especial a aquelles iniciatives en línia amb la sostenibilitat, la innovació disruptiva i l'especialització intel·ligent.

“Enguany- ha assenyalat el conseller d'Economia, Rafa Climent- estem dissenyant convocatòries enfocades a augmentar el potencial innovador de les pimes i amb les quals volem traure el màxim partit a les joves empreses innovadores capaces de generar nous projectes i actors clau en la transmissió de la innovació i el coneixement tecnològic al teixit productiu, en la generació de llocs de treball d'alta qualificació i en la dinamització de l'economia”.

En aquest sentit Climent ha indicat que tant en la convocatòria de programes d'R+D pime com en la d'R+D en cooperació des de la unitat d'Innovació de l'Ivace està previst atorgar una puntuació addicional en els criteris de valoració a aquells projectes executats per aquesta tipologia d'empreses.

Més pressupost

El pressupost global destinat per Ivace innovació per a finançar els projectes d'R+D desenvolupats per pimes i els d'R+D en cooperació ascendeix a més de 6,7 milions d'euros, un 18,5% més que l'any anterior. Aquestes ajudes compten amb cofinançament Europeu a través dels Fons Feder.

Igual que en la convocatòria anterior, enguany no hi ha límit de projectes per empresa i les iniciatives presentades es requereix que estiguen en línia amb els àmbits prioritaris previstos en l'Estratègia d'Especialització Intel·ligent de la Comunitat Valenciana (S3CV) com són l'aposta per una economia circular i baixa en carboni, l'economia digital disruptiva, la innovació orientada a les persones en matèria de salut i benestar, així com l'augment del valor afegit i la sostenibilitat en la cadena alimentària, principalment.

En tots dos programes, Ivace Innovació finança aquelles despeses que tenen per objecte contribuir a l'augment de la inversió privada en recerca i desenvolupament per part de les empreses, mitjançant la contractació del personal investigador, tècnic i auxiliar durant el temps de realització del projecte, la contractació de serveis d'R+D, assistència i consultoria.

També es cobreix l'adquisició de patents i llicències així com l'adquisició de materials i l'amortització d'instrumental i equipaments necessaris per al desenvolupament dels projectes.

El termini de presentació de sol·licituds comença l´u de febrer  i finalitza el 14 de març de 2023.

Les convocatòries de programes d'R+D per a Pimes i R+D en Cooperació formen part del Pla de R+D+i Empresarial 2023 de l'Ivace dotat amb un pressupost previst de 26 milions d'euros

 

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.