Postgrado Parques

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que en la convocatòria de 2023 “l’Ivace subvencionarà fins a un milió d’euros les actuacions de millora i modernització de les àrees industrials que tinguen constituïda una Entitat de Gestió i Modernització (EGM)”.(23-9-22)

Climent ha explicat que fins ara les ajudes establien una subvenció màxima de 200.000 euros per projecte, una quantitat que es vorà incrementada en la pròxima convocatòria sempre que el polígon compte amb una EGM. En aquest sentit, ha destacat que “és un important pas que donem i un exemple de què des de la Conselleria i des de l’Ivace continuem adaptant les nostres ajudes a les necessitats de les àrees industrials”.

El titular d’Economia ha fet aquest anunci en l’acte de graduació dels 196 alumnes dels cursos de postgrau de direcció de parcs empresarials i de gestió empresarial que s’ha celebrat a la Universitat d’Alacant.

Durant la seua intervenció ha posat en valor el paper de les EGM “que incrementen la competitivitat dels parcs empresarials i augmenten el valor de les empreses integrades en ells, i ha destacat que ara, amb aquesta novetat, la constitució d’una Entitat de Gestió i Modernització permetrà també optar a majors subvencions”.

El conseller ha explicat que les EGM “són un instrument clau per a la professionalització de les àrees industrials, alhora que milloren les seues infraestructures i serveis bàsics, afavoreixen l’arribada de més inversions i fomenten la creació de noves dotacions als parcs empresarials”.

En aquest sentit, ha subratllat que l’Ivace està molt present en el procés de constitució de les entitats de gestió i modernització “assessorant als municipis de la Comunitat Valenciana mitjançant la celebració de jornades informatives que s’emmarquen en el conveni de col·laboració subscrit any rere any amb Fepeval i que en 2023 comptarà amb una inversió de 70.000 euros”.

Programa Superior Direcció Parcs Empresarials

Durant la cerimònia de graduació, el conseller ha felicitat als 25 alumnes de la segona edició del Programa Superior de Direcció de Pars Empresarials impartit per la Universitat d’Alacant en col·laboració amb Fepeval i que finança l’Ivace amb una aportació de 20.000 euros.

Aquest Programa Superior, pioner a Espanya, ha complit per segon any consecutiu tots els seus objectius contribuint a la professionalització de la gestió i direcció de les àrees empresarials, impartint coneixements pràctics i dotant de les eines necessàries per a optimitzar la labor que desenvolupen els gestors.

Climent ha ressaltat que la Comunitat Valenciana ja va ser pionera amb l'aprovació de la llei de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials, “una normativa nascuda des del consens que dona resposta a una reivindicació històrica i que està permetent la millora dels espais empresarials, i ara som pioners també en formar i comptar amb persones professionals per a la gestió dels polígons”.

“Aquest curs- ha continuat- es va crear per a donar resposta a la necessitat de proporcionar una formació específica per al desenvolupament de la professió de gestió dels empresarials i és un exemple de l'aposta per les àrees industrials contribuint a la seua professionalització, la seua competitivitat i creixement, situant-les en el lloc que els correspon”.

Cal destacar que la formació del Programa està plenament alineada amb els objectius de la Llei d’àrees industrials de la Comunitat Valenciana, que és la primera a nivell nacional a introduir la figura de la gerència de l'àrea industrial com a element clau per a la professionalització de la gestió d'aquests espais econòmics compartits.
“El curs és també un reconeixement a la figura dels gestors d'àrees empresarials, que suposen un element diferenciador en aquelles àrees empresarials en les quals estan implantats”, ha manifestat el conseller.

Entre altres continguts, ha abordat el coneixement i creació de les Entitats de Gestió i Modernització, que ja estan implantant-se en les àrees empresarials, per a avançar en la seua conservació i en la implantació de serveis de valor afegit estimulant la col·laboració públic privada.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.