Cessio parcella Espartal

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que l’Ivace “cedirà gratuïtament i durant 99 anys el dret de superfície d'una parcel·la de sòl industrial del Parc Empresarial L’Espartal III a l’Ajuntament de Xixona per a l’implantació d’un Centre d’Investigació de Gelat Artesanal Europeu”. (23-11-2020)


Climent ha detallat que es tracta de la parcel·la E4, propietat de l’Ivace, amb una superfície de 2.174,76 m² “que l’Ajuntament cedirà al seu torn a l'Associació Nacional Empresarial d'Elaboradors Artesans i Comerciants de Gelats i Orxates de Xixona, (ANHCEA), per al desenvolupament i intal·lació del centre”.

El titular d’Economia ha realitzat aquest anunci a l’Ajuntament de Xixona on ha mantingut junt a la directora general de l’Ivace, Júlia Company, una reunió amb l’alcaldessa de la localitat, Isabel López, i el president de l’Associació  ANHCEA, Miquel Marco.

El conseller ha destacat que aquesta cessió “suposa un important impuls per a l'àrea industrial de Xixona, la província d'Alacant i la Comunitat que es convertirà en la seu d'un centre referent europeu i mundial en el sector gelater”.

“Incrementarà la competitivitat del sector i actuarà com a un importantíssim pol d’atracció per a la implantació de noves indústries en L’Espartal III i afegirà més valor afegit al parc empresarial”, ha continuat.

A més, ha afegit que “aquest projecte és un exemple de la col·laboració entre diferents administracions: Conselleria d’Economia Sostenible, l’Ivace, l’Ajuntament de Xixona, l’Associació ANHCEA i la Diputació d’Alacant”.

Climent ha recordat que el sector gelater “és un sector industrial estratègic de gran potencial i generador d'ocupació, amb un gran arrelament i tradició en l'economia de la província i en el municipi de Xixona que es veurà reforçat amb un espai propi per a activitats formatives, d'investigació i serveis del sector artesanal gelater i orxater”.
En aquest sentit, ha afirmat que la implantació del centre d'investigació “repercutirà  també en la resta d'empreses ja implantades al Parc Empresarial que podran beneficiar-se i intercanviar sinergies, coneixements i experiència, contribuint així a l’objectiu de l’economia circular”.
Per al conseller, “aquest projecte emblemàtic ajudarà a diferenciar els nostres productes artesans i autòctons i contribuirà a visibilitzar-nos en el món”.

Parc Empresarial L’Espartal III

Al finalitzar la reunió, el conseller ha visitat el Parc Empresarial L’Espartal III, situat en un dels entorns de major tradició del sector agroalimentari de la província d'Alacant i de la Comunitat, especialitzat en la producció de torró, xocolate i dolços i seu del Consejo Regulador de las Indicaciones Geográficas Protegidas Jijona y Turrón de Alicante.

Un àrea industrial polígon que ha millorat i modernitzat la seua imatge i els seus serveis gràcies a les ajudes directes de l’Ivace que ha concedit 370.000 euros en la convocatòria 2018-2019 per dur a terme actuacions com l’obra civil per a la implantació de fibra òptica, vigilància a través de circuit tancat de televisió, carril bici, millora enllumenat i zones verdes, creació de pàgina web i senyalització dels carrers .

L’Espartal III disposa d'una superfície total de 105.741,45 m² i 76 parcel·les de les quals actualment 35 estan disponibles. A més, ofereix preus competitius i atractives condicions de comercialització com la compravenda, compravenda amb pagament ajornat i el dret de superfície.

La informació sobre els plecs de comercialització de L’Espartal III es troba disponible en la web www.ivace.es i també es poden realitzar consultes a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.