recurso exportacionesLes exportacions de la Comunitat Valenciana han aconseguit un valor de 20.546 milions d'euros en el període gener - setembre de 2020, la qual cosa representa un descens del 11'2% respecte al mateix període de l'any anterior, segons dades fetes públiques per la Direcció Territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana dependent de la Secretaria d'Estat de Comerç (19-11-20)

Aquest descens de les exportacions es produeix en un context generalitzat de descens de la resta de Comunitats Autònomes, amb una mitjana a nivell estatal del 12'6%.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha explicat que malgrat el moment tan complicat en el qual ens trobem a nivell internacional, "alguns sectors han experimentat un ascens de les seues exportacions el mes de setembre. Una nota molt positiva en l'actual context que afecta a totes les Comunitats Autònomes", ha assenyalat.

El dinamisme de les exportacions durant el mes de setembre per a sectors com a alimentació, com un ascens del 20% (cítrics creix un 36%), productes ceràmics, amb un 26'5%, pigments amb un 18% o béns d'equip amb un 4'1% "ens permeten detectar ja cert canvi de tendència durant els pròxims mesos en alguns sectors molt rellevants de nostra economia", ha indicat.

Aquest dinamisme durant el mes de setembre s'ha reflectit en les xifres de diferents destins dels nostres exportacions. La Unió Europea creix un 4%, amb França al capdavant, que creix al seu torn un 2'6%. Itàlia creix un 6'4% t Portugal, un 4'8%.

A Àsia es registren així mateix xifres positives, amb un ascens del 39'9% de les exportacions amb destinació a la Xina per primera vegada des de l'inici de la pandèmia un 8'5% amb destinació a l'Índia.

Dades gener - setembre

La Comunitat Valenciana es manté com la tercera comunitat autònoma més exportadora durant els nou primers mesos de l'any, amb el 10'9% de les exportacions espanyoles.

Respecte als sectors, les exportacions de productes agroalimentaris mantenen la tendència a l'alça que vénen mostrant durant tot 2020 amb un ascens del 9'2%. Destaquen els cítrics, amb un ascens del 17'4% respecte al mateix període de l'any anterior.

La resta d'agrupacions sectorials registra descensos en aquest període. El sector d'automoció, amb un 19'5% de les exportacions millora els seus registres però manté un descens del 24'6% respecte al mateix període de l'any anterior. Els productes químics descendeixen un 10'5%, les semimanufactures no químiques descendeixen un 2'9%.

Els béns d'equip i les manufactures de consum registren descensos del 12'5% i 21'4% respectivament.

En analitzar les dades d'exportació per províncies, València exporta producte per valor de 11.533'1 milions d'euros, amb un descens del 13'6%, Castelló exporta per valor de 5.281'7 milions d'euros, amb un descens del 8'7% i Alacant registra exportacions valorades en 3731,2 milions d'euros, amb un descens del 6'9%.

Per destins, les exportacions de la Comunitat Valenciana dirigides a la UE al gener-setembre de 2020 han concentrat el 58% del total i han registrat un descens del 3'7% respecte al mateix període de l'any anterior. En el cas de les vendes a la zona euro (49'9% del total), van decréixer un 4'6%, mentre que les destinades a la resta d'Europa (12'3% del total), van disminuir un 22'1%.

Les exportacions de la Comunitat Valenciana a Amèrica han descendit un 19'6%, - un 11'8% a Amèrica del Nord i un 32'4% a Amèrica Llatina-. Amb destinació a Àsia, les exportacions valencianes han experimentat un descens del 17'2%, mentre el descens de les exportacions a Àfrica es xifra en un 16'7%.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.