Foto nota ASEBECEl conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, acompanyat de la directora general de l´Ivace, Júlia Company, ha assistit a la presentació de la Guia 4.0 per al sector ceràmic desenvolupada per l'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) en col·laboració amb ASEBEC (Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària Ceràmica) i algunes de les seues empreses associades i finançada per l´Ivace a través de Fons FEDER (16-9-20)

“Aquesta Guia, única de moment en el mercat, té per objecte accelerar la transició del procés tradicional al digital a totes les empreses del sector no sols nacionals sinó internacionals” ha assenyalat Rafa Climent

La Guia ASEBEC que es pot descarregar a través d'aquesta pàgina web (www.spanishceramictechnology.com) està sent traduïda a dos idiomes, detalla les tecnologies d'avantguarda aplicables a les empreses del sector i reuneix diferents solucions enfocades a facilitar la implantació de l'estratègia 4.0 en els processos de fabricació i en tota la cadena de valor.

A més tota la informació que recull la Guia podrà ser utilitzada com a eina formativa, ajudant a crear llocs de treball qualificats, tan necessaris, en el sector.

Durant la seua intervenció Climent ha indicat que “ les empreses tenen a la seua disposició una eina molt útil per a moure's en mercats cada vegada més competitius on la presa de decisions han de realitzar-se de la forma més correcta i amb la major rapidesa possible per a continuar mantenint la competitivitat a llarg termini.”

En aquest sentit ha destacat que la Guia ASEBEC 4.0 és fruit de l'experiència de l´ITC, la inquietud de ASEBEC per acostar noves tecnologies al sector i el compromís d'una administració que des del primer moment treballa perquè tot el teixit industrial, per xicotet que siga, facen el salt a la indústria 4.0.

Per la seua part Juan Vicente Bono, president de ASEBEC ha ressaltat la necessitat que com més prompte millor les empreses de maquinària adopten aquesta Guia que resulta essencial per a abordar aquest canvi

En l'acte ha sigut present també el director de l´ITC/AICE, José Gustavo Mallol i membres de les directives de ASCER i ANFFECC (Associació Nacional de Fabricants de Fregides, Esmalts i Colors Ceràmics).

Demostrador Indústria 4.0 del sector

La Guia ASEBEC 4.0 forma part el Demostrador Indústria 4.0 per al sector ceràmic dissenyat i creat per l´ITC en col·laboració amb empreses del sector i finançat per l´Ivace dins de la seua estratègia d'impulsar la transformació digital en tot el teixit productiu.

Aquest demostrador, permetrà a les empreses disposar d'espai reals on veure la utilitat de les tecnologies d'última generació, com aplicar-les i els seus resultats.
En aquest procés de fomentar la “cultura digital” el paper dels centres tecnològics de la Comunitat ha sigut clau per la seua experiència i coneixements.

“Les empreses- ha ressaltat Rafa Climent- necessiten que el capital intel·lectual i la qualitat humana de l'equip que integren els centres tecnològics s'alie amb elles per a aconseguir avançar”.

Detalls de la Guia ASEBEC 4.0

La implantació de la indústria 4.0 pot ajudar l'empresa a reduir d'una forma dràstica els temps que transcorren entre problemàtiques plantejades perquè pot desplegar una sèrie de tecnologies habilitadores que ofereixen informació rellevant i accessible, eliminant el que es diu “illes d'informació”.

La Guia descriu amb detall tant les problemàtiques d'origen com el plantejament de les accions necessàries oferint una sèrie de dades rellevants per a produir més, millor, amb major qualitat i en menor temps.

Això sí, és necessari incorporar nous enfocaments en l'estructura i cultura organitzativa de les companyies amb la finalitat d'estar preparades per als continus canvis associats a la transformació.

Actualment ja existeixen màquines capaces de treballar de manera autònoma que reporten en temps real informació sobre el seu estat de funcionament.

Aquesta informació es pot processar i preveure fallades, avaries o contratemps que podem anticipar, reduint els temps de resposta i millorant el rendiment de les plantes de fabricació.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.