La Comissió Europea ha posat com a exemple de bones pràctiques davant diferents governs nacionals i regionals d'Amèrica Llatina les mesures que la unitat d'Innovació de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha adoptat per a fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID-19, segons ha explicat la directora general de l'institut, Júlia Company (17-6-2020)

Les mesures que la unitat d'innovació de l´Ivace ha posat en marxa des que es decretara l'estat d'alarma per a fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID-19 han centrat el seminari web organitzat per la Comissió Europea amb la col·laboració de Infyde.

Company ha sigut l'encarregada d'inaugurar aquesta trobada, on prop de 50 representants de governs nacionals i regionals d'Amèrica Llatina s'han interessat per les accions adoptades per l'institut i els resultats d'aquestes.

Company ha asseverat que “des del govern valencià tractem d'atendre i frenar l'impacte que la pandèmia estava tenint en el nostre teixit productiu, però sens dubte, els vertaders protagonistes són els empresaris i empresàries els qui no van dubtar, en temps rècord, en reoriganitzar les seues empreses i començar de zero”.

Per a la responsable de l´Ivace “en aquest procés de reconversió estan jugant un paper determinant les associacions empresarials i els centres tecnològics de la Comunitat. Uns pel seu coneixement precís de cada sector i altres perquè amb les seues investigacions i coneixements han ajudat i agilitat el desenvolupament de nous productes contra la COVID-19”.

Durant la seua intervenció Júlia Company ha fet un repàs de les accions que la unitat d'Innovació de l´Ivace ha posat en marxa per a ajudar a les empreses durant aquesta pandèmia.

Mesures Ivace enfront la COVID-19

Entre aquestes mesures està la publicació de dues convocatòries d'ajudes “necessàries i urgents” per a impulsar el teletreball en les empreses i per a donar suport a la labor “ingent i imparable” de les pime de la Comunitat per a fer front a la crisi sanitària.

Dues convocatòries (DIGITALITZA Teletreball i InnovaProD-CV COVID) per a les quals l´Ivace ha destinat 10 milions d'euros “i que han superat les expectatives previstes amb 580 i 120 sol·licituds rebudes respectivament la majoria de microempreses.

Una altra de les mesures ha estat enfocada a garantir l'activitat dels centres tecnològics i contribuir a la recuperació dels sectors industrials.

Per a això des de Ivace Innovació, es va reobrir al més prompte possible la convocatòria d'ajudes de 2020 perquè els centres presentaren els seus projectes d'investigació, es van reactivar els processos de verificació dels projectes d'anys anteriors perquè es puguen pagar al més prompte possible i es van anticipar 11,8M€ dels projectes aprovats en 2019 perquè les investigacions no es paralitzaren i seguiren el seu curs.

Servei MASDE

Una altra de les accions liderada per Ivace Innovació és la posada en marxa del servei MASDE (Mecanisme d'Anàlisis estratègiques de Desenvolupament Empresarial) dirigit a ajudar a crear cultura estratègica en les empreses a partir de la cooperació d'aquestes com els seus clúster empresarials o el seu institut tecnològic (en el cas que o tinguera).

Aquest servei està basat en una eina informàtica intel·ligent. Inclou un qüestionari per a analitzar aspectes com el capital humà i el talent, els mercats, la producció i la innovació, el finançament, l'estratègia digital i el model de negoci.

La informació obtinguda ajudarà a tindre una radiografia de la realitat de l'empresa en tres moments determinats: ABANS la Covid-19, DURANT la Covid-19 i sobre la realitat a la qual s'enfronte després de la pandèmia.

Per a la responsable de l´Ivace aquesta informació “pot reportar diferents beneficis a les empreses” des d'una bona reflexió en termes estratègics, la possibilitat de cooperar amb el seu clúster sectorial o institut tecnològics o l'obtenció de dades del sector.

En aquest sentit Company també s'ha referit al fet que l'informe obtingut del servei MASDE “és una targeta de presentació per a l'obtenció de finançament”

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.