foto redes cluster textilLa Conselleria d'Economia Sostenible i l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) han proposat un model d'acció per a iniciar els plans de reconversió o reflotació dels sectors industrials de la Comunitat (7-4-2020)

Com ja es va anunciar la setmana passada el conseller, Rafa Climent i la directora general de l´Ivace, Júlia Company, han iniciat una ronda de contactes amb els clústers industrials de la Comunitat per a analitzar la situació dels diferents sectors i intentar avançar-se amb mesures a la situació de les empreses després del COVID19.

Aquest matí s'ha celebrat la primera reunió amb el sector tèxtil, els representants del qual s'han mostrat agraïts per la iniciativa de la conselleria i han mostrat “el seu total i absolut” suport a aquesta iniciativa.

Rafa Climent, que ha presidit aquesta trobada celebrada per videoconferència, ha agraït “la col·laboració de tots els actors i la seua receptivitat” al mateix temps que s'ha mostrat “molt satisfet per l'acolliment del model proposat que en breu i de manera gradual volem implementar en la resta de sectors”.

Al costat de Rafa Climent i Júlia Company han participat en aquesta primera trobada tècnics de l'Institut, el director general d'Economia, José Soler, el secretari de ATEVAL, Pepe Serna, el director de AITEX, Vicente Blanes, el director de la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana, Gonzalo Belenguer, representants de l'Institut Valencià de Finances i de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) i la consultora valenciana IMPROVEN experta en plans estratègics en empreses.

Pla d'acció proposat

El pla d'acció proposat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial comptarà amb la col·laboració del clúster empresarial del sector, en aquest cas l'Associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) amb qui es treballarà de manera coordinada.

El clúster serà l'encarregat de fer una primera selecció d'aquelles empreses que per la seua situació de partida i possibilitat de futur puguen acollir-se al pla de viabilitat. Aquesta selecció la realitzarà a través d'una eina en línia, derivada del projecte Interreg finMED en el qual participa l´Ivace, que inclourà un qüestionari que han d'emplenar les empreses.

En paral·lel l´Ivace està estudiant la definició d'una convocatòria d'ajudes que facilite a les empreses la posada en marxa d'aquest pla.

Sobre la taula també s'ha posat la possibilitat que l´Ivace anticipe a les empreses fins al 50% de l'ajuda per a l'execució del pla. El 50% restant dependrà de l'aprovació d'una Comissió Avaluadora, que estarà formada per l´Ivace, l'Institut Valencià de Finances, el clúster i l'institut tecnològic del sector

Aquesta Comissió avaluarà l'aprovació de la concessió total de l'ajuda i a més emetrà un certificat d'idoneïtat a les empreses. Les empreses que reben aquest certificat podran, una vegada definit el seu pla de necessitats financeres, acudir a entitats com l'IVF, ICO, BEI. La idea és que aquestes institucions subscriguen acords preferents de finançament per a aquestes empreses que compten amb el certificat.

Es preveu que precisament el rigor en la selecció de les empreses viables i els seus plans d'acció, minimitze el risc tècnic avaluat pels financers d'aquestes institucions.

Abans de finalitzar la trobada el responsable d'Economia ha demanat a l´Ivace “que seguisca amb el seu treball incansable en aquests moments tan delicats perquè aquesta línia d'acció veja la llum al més prompte possible”.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.