rrss cluster textilLa Conselleria d'Economia Sostenible, a través de l´Ivace, ha començat una ronda de contactes amb els clústers industrials de la Comunitat per a analitzar la situació dels diferents sectors i intentar avançar-se amb mesures a la situació de les empreses després del COVID19 (1-4-2020)

“Ara més que mai- ha assenyalat el conseller d'Economia, Rafa Climent- cal començar a pensar en els possibles escenaris en els quals es trobaran les nostres pimes una vegada finalitze aquesta crisi sanitària, que previsiblement donarà pas a una situació difícil per a elles, tant des de l'adaptació de productes i processos, cerca de nous nínxols de venda i mercats o de proveïdors”.

Des de la Conselleria d'Economia Sostenible s'ha informat que es començarà amb una acció pilot amb el clúster del tèxtil en la qual col·laboraran de l'Associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) i empreses del sector que són els qui coneixen de primera mà la situació del sector i les seues possibles necessitats tècniques i financeres.

“El que pretenem és escoltar als màxims representants del sector, conéixer les seues necessitats i perspectives de futur, testar les idees bàsiques amb els diferents sectors i si són compartides s'iniciarà la preparació i posada en marxa d'un pla d'acció per a tot el teixit industrial” ha assenyalat Climent.

“D'aquesta manera- ha afegit Rafa Climent- volem que el major número de possible de pimes industrials valencianes, i en el menor termini possible, preparen i apliquen plans de reestructuració i adaptació que els permeta enfrontar les conseqüències de la crisi de la millor manera”.

Aquest objectiu global requereix dos objectius específics: que les empreses siguen capaces de conéixer perfectament la seua situació en aquest moment, definir les mesures que han de prendre, i que puguen obtindre el finançament necessari per a totes dues coses.

Aquesta acció pilot s'emmarca dins de l'Observatori Regional de Finançament de la Innovació posat en marxa per l´Ivace a l'abril de 2019 amb la participació dels agents que ofereixen instruments financers i d'inversió des de l'àmbit públic i privat i els qui demanden aquest tipus d'instruments que van des d'empreses consolidades fins a start-ups.

Versatilitat del sector tèxtil

El sector tèxtil passa per ser un dels sectors amb major pes en la Comunitat, innovador i versàtil que històricament ha sabut adaptar-se als vaivens del mercat i l'ha demostrat en les últimes setmanes amb la seua col·laboració immediata per a fer front a la crisi sanitària amb la fabricació de màscares.

De cara al futur escenari des de l'Associació d'Empresaris Tèxtils de la Vall d´Albaida consideren importantíssim fomentar i mantindre les cadenes de producció a nivell valencià per a evitar així la dependència tant de matèries primeres com de producte acabat procedent de tercers països, aconseguint fer front a curt termini a la demanda i evitar desproveïment.

En aquesta mateixa línia des de la patronal consideren que la reestructuració comportarà l'automatització dels processos de producció, per a poder fabricar un producte competitiu, amb la consegüent necessitat d'inversió en maquinària i traçabilitat.

I aposten per la transferència de tecnologia i coneixement de les universitats i centres d'investigació a les empreses, focalitzada en articles amb major valor afegit.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.