Mascarilla.pgLa Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball està liderant un projecte que permet la fabricació de mascaretes quirúrgiques a gran escala en les empreses de la Comunitat Valenciana. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, (Ivace), l'Associació d'Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, (Ateval), i de l'Institut Tecnològic Tèxtil Aitex. (30-3-2020).

El centre tecnològic preveu la fabricació aproximada de sis milions de mascaretes quirúrgiques, amb una producció de 25.000 unitats diàries per empresa.

En aquest projecte la Conselleria d'Economia ha unit l'experiència en innovació i laboratoris d’Aitex i el referent empresarial i coneixement del sector tèxtil d’Ateval.

Homologació Aitex

Recentment Aitex ha obtingut l'homologació dels teixits i materials perquè les empreses valencianes que s'han oferit a fabricar mascaretes per la situació de crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus puguen fer-ho.

En concret, els assajos realitzats per Aitex en el material de les mascaretes s'han centrat en tres paràmetres: determinació in vitro de l'eficàcia de la filtració bacteriana (BFE), la respirabilitat (pressió diferencial) i la pressió de la resistència a les esquitxades.

Ateval

Per part seua, l'Associació Ateval està col·laborant en la confecció de mascarilla proporcionant i facilitant empreses que complisquen determinades condicions higièniques (és necessari que les indústries tèxtils compten amb sala blanca per a fabricar).

Cal destacar que no qualsevol empresa pot confeccionar material sanitari ja que per a poder fer-ho necessiten una Llicència Prèvia de Funcionament atorgada per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), d'acord amb el Reial Decret 1591/2009, de 16 d'octubre.

En aquest projecte de fabricació a gran escala, dos empreses de la Comunitat Valenciana amb seu a Cocentaina i Ontinyent han confeccionat la tela per a l'elaboració de les mascaretes quirúrgiques.

Així mateix, actualment cinc empreses valencianes d'Agullent, Bocairent, Torrent, Vilafranca i Ontinyent, a les quals gradualment s'aniran incorporant més indústries, estan fabricant les mascaretes gràcies a l'adaptació de les seues maquinàries i els seus processos de producció a la situació actual.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.