Els fluxos d'inversió productiva bruta rebuts per la Comunitat Valenciana en 2019 van ascendir a 753 milions d'euros, l'habitació millor registre dels últims deu anys, segons dades fetes públiques per la Secretaria d'Estat de Comerç (25-3-2020)

La directora general d'Internacionalització, Maria Dolores Parra, ha qualificat de positius aquestes dades ja que "malgrat registrar un descens respecte a l'any anterior del 22'5%, la xifra d'inversió rebuda se situa un 50,2% per damunt de la seua mitjana anual en l'última dècada".

La Comunitat Valenciana s'ha situat en 2019 en la cinquena posició quant a la recepció de fluxos d'inversió entre les diferents Comunitats Autònomes, que registren descensos generalitzats en 2019 després d'un destacat ascens en 2018. El descens de les inversions dirigides a Espanya se situa en un 54'8% amb un valor de 22.377 milions d'euros.

Origen de la inversió

La Comunitat Valenciana rep fluxos fonamentalment d'altres països de l'OCDE, especialment d'altres països europeus. En 2019, quatre països han superat els 100 milions d'inversió: Itàlia, França, Unió dels Emirats Àrabs i els Estats Units. És també destacable la inversió realitzada pel Canadà, la major d'aquest país en la seua història, i la primera gran inversió després de la signatura de l'acord CETA amb 63 milions d'euros.

En concret, Itàlia lidera les inversions en la Comunitat amb 156 milions d'euros, seguit de França, amb 115 milions d'euros, Emirats Àrabs amb 108 milions d'euros i els Estats Units amb 103 milions d'euros.

Altres països del continent asiàtic com el Japó i Malàisia també han apostat per la Comunitat Valenciana com a destinació d'inversió en 2019.

Dades per sectors

En 2019, els sectors industrials reben el 48% dels fluxos totals d'inversió mentre el sector primari absorbeix el 25% de la inversió estrangera.
Tres sectors han superat els 100 milions d'euros d'inversió durant l'any passat. Concretament, aqüicultura marina, indústria de l'alimentació (fonamentalment cacau) i fabricació de productes de plàstic i cautxús.

Altres tres sectors, comerç a l'engròs i intermedi, serveis d'allotjament i fabricació d'altres productes no metàl·lics completen els principals sectors d'inversió estrangera en 2019.

Projectes de nova inversió

La directora general d'Internacionalització, Maria Dolores Parra, ha destacat que un altre de les dades positives que llancen les xifres de 2019 són els referits a projectes greenfield o de nova inversió, analitzats per fDi Markets.

"En 2019 s'ha registrat el quart any de creixement continuat en el nombre de projectes, inversió associada i ocupació local generada en la Comunitat Valenciana", ha indicat. A més, la Comunitat és la quarta regió que més projectes rep per darrere de Catalunya, Madrid i Andalusia.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.