Foto np ReditLa Conselleria d'Economia Sostenible, a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), i els onze instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana estan mobilitzant al teixit industrial per a garantir el proveïment de productes sanitaris homologats (màscares, gels hidroalcohòlics, viseres…) així com per a desenvolupar de noves solucions innovadores que ajuden a pal·liar la carestia d'aquests (25-3-2020)

Des del començament de la crisi del Coronavirus, els Instituts Tecnològics han posat a la disposició de la Generalitat Valenciana totes les seues capacitats, coneixements, i infraestructures per a fer front a la crisi sanitària actual provocada pel coronavirus.

A més de la col·laboració amb l'IVACE i de les diferents gestions realitzades amb les empreses i associacions empresarials i professionals, els onze instituts tecnològics estan duent a terme coordinadament diferents solucions innovadores que contribuïsquen a garantir el subministrament de material sanitari.

De moment, les línies de treball dutes a terme pels Instituts estan centrades en la producció homologada, en temps rècord, de diferents materials (màscares, viseres, respiradors, gels hidroalcohólicos…), a més de desenvolupar diferents iniciatives per a optimitzar la distribució de medicaments a malalts crònics i evitar el seu desplaçament als centres sanitaris.

D'altra banda, venen prestant assessorament tècnic a les indústries dels diferents sectors que han decidit posar les seues capacitats productives al servei de les necessitats del sector sanitari. Sectors com el calçat, tèxtil, plàstic, metall, ceràmica, Tics, joguet, logística… estan treballant intensament per a incrementar el més ràpid possible el subministrament d'aquesta mena d'equipaments, tan escassos en aquests moments.

L'homologació de productes sanitaris per part dels instituts tecnològics es fa més necessària, si cap, per a garantir la qualitat dels productes requerida en l'àmbit d'ús sanitari, davant la gran mobilització social i empresarial que està portant iniciatives voluntàries per a ajudar a pal·liar la situació generada. En aquest sentit, els centres treballen ininterrompudament per a agilitar i escurçar al màxim els terminis de certificació i homologació.

En aquest sentit, el conseller d'Economia, Rafa Climent, ha ressaltat que “des de la Conselleria d'Economia i, en particular des de l'IVACE, pensem que és clau el paper dels instituts tecnològics per a impulsar i reforçar els processos d'innovació empresarial en diferents iniciatives que ara com ara són fonamentals per l'emergència sanitària. ”

Estreta col·laboració amb les empreses i plataformes col·laboratives

Una altra línia de treball iniciada per part d'IVACE i dels instituts tecnològics que es posarà en funcionament, en els pròxims dies, és una plataforma en línia i gratuïta “ que posarem a la disposició del teixit empresarial- ha assenyalat Climent- amb la finalitat d'ajudar a solucionar l'emergència sanitària que vivim actualment mitjançant la canalització de l'oferta de solucions i capacitats empresarials disponibles per a la fabricació i subministrament d'aquells productes que actualment resulten de major urgència.”

D'altra banda, des que es va decretar l'emergència sanitària, diferents Instituts estan col·laborant amb el col·lectiu Coronavirus Makers, a més de col·laborar ambla Federació Espanyola de Centres Tecnològics (FEDIT), per a fer front als nous reptes que van sorgint.

I+D+i al servei de les empreses

La crisi sanitària, derivada del Coronavirus, ha evidenciat l'estreta col·laboració entre la Conselleria de Economia, a través de l'IVACE, i els Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana per a afavorir la millora de la competitivitat de les empreses, a través de la I+D+i, la tecnologia i els serveis d'alt valor afegit.

Així, en aquest cas, aquest vincle ha propiciat la generació d'innombrables iniciatives que treballen, estretament, per a mitigar l'epidèmia, posant de manifest la necessitat d'apostar per aquest model.

Així, tal com asseguren des dels Instituts Tecnològics, ‘des del principi d'aquesta situació, estem col·laborant intensament amb les empreses i amb el Consell, principalment a través de l'IVACE, posant a la seua disposició els nostres recursos, i ajudant a identificar, coordinar i canalitzar les capacitats industrials existents a la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu de contribuir a la contenció de la pandèmia de manera ràpida, segura i eficaç.’.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.