RumaníaSet empreses de la Comunitat Valenciana participen en una missió comercial organitzada per Ivace Internacional aquesta setmana a partir de demà dimarts, 3 de març, i fins el pròxim dia 5 de març amb el suport de l'Oficina Comercial d'Espanya a Bucarest (2-3-2020)

La directora general d'Internacionalització, Maria Dolores Parra, ha explicat que aquesta acció forma part del Pla de Promoció Exterior 2020, integrat enguany per 62 accions "amb el qual perseguim facilitar noves oportunitats de negoci a les empreses de la Comunitat Valenciana".

Es tracta d'una missió multisectorial en la qual participen empreses de les empreses que viatgen d'alimentació, puericultura, ortopèdia i fertilitzants, que desenvoluparan una agenda personalitzada de contactes a Romania, un punt geogràfic estratègic on es combina un fàcil accés al mercat de la Unió Europea i bones connexions, tant amb els Balcans, com amb Ucraïna, Rússia i els antics països de la Comunitat d'Estats Independents.

Per superfície i grandària del mercat, és un dels principals països d'Europa de l'Est. És el segon per població i PIB dins dels nous membres de la Unió Europea, a continuació de Polònia. La previsió de creixement econòmic en 2019 i 2020 és superior al 3%, continuant el dinamisme dels últims anys, amb taxes de creixement per damunt de les mitjanes a la Unió Europea.

Quant a les oportunitats de negoci, el mercat romanés ofereix oportunitats molt diverses principalment en béns d'equip, automòbil, alimentació i begudes o materials de construcció, entre altres.

Agenda a Moldàvia

Tres de les 7 empreses desenvoluparan al seu torn una agenda de contactes en Moldavía, país de recent creació, amb una economia que ha reforçat la seua recuperació i comença a agafar bon ritme, principalment per la recuperació de la inversió pública i de la construcció.

A Moldàvia les empreses valencianes poden trobar interessants oportunitats en els sectors alimentari i begudes, ceràmic, béns d'equip, material i equipament elèctric i manufactures de consum com a confecció,
calçat i marroquineria.

Exportacions

Les exportacions de la Comunitat Valenciana a Romania han ascendit a 236'5 milions d'euros, amb un ascens del 15% en 2019. Amb destinació a Moldavía, la Comunitat Valenciana ha exportat 13'36 milions d'euros, amb un ascens del 29%.

Els productes de la Comunitat Valenciana més exportats han sigut els vehicles, amb 70'4 milions d'euros, amb un ascens del 12% en 2019. Li segueixen els productes ceràmics per valor de 47 milions d'euros, amb un ascens del 6%.

Altres productes químics, amb exportacions valorades en 15'5 milions d'euros, amb un destacat ascens del 29%, seguit de les fruites i verdures, amb un ascens del 28'5%.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.