fempa_002web.jpgLa iniciativa està subvencionada per l’IMPIVA amb 60.000 euros a través del Pla Confiança del  Govern Valencià (15-12-09)


  En el període 2005-2007 les empreses del sector del metall de la província d’Alacant han desenrotllat 235 projectes empresarials que han sigut abonats per l’Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria valenciana (IMPIVA) amb més de cinc milions d’euros. 

Per al director de l’IMPIVA, Daniel Moragues, són dades “molt positius” que posen de manifest el “esforç constant” que realitzen les empreses per a desenrotllar projectes altament competitius i que els diferencien dels ja existent “que és realment del que es tracta”. 

Moragues ha fet estes declaracions durant la reunió que ha mantingut este matí a Alacant amb la Federació d’Empresaris del Metall de la província d’Alacant (FEMPA) als que ha transmés el “compromís constant” del govern valencià de recolzar l’esforç innovador de les empreses de la Comunitat “que són les generadores de riquesa, ocupació i benestar”. 

Des de FEMPA han informat el titular de l’IMPIVA de la posada en marxa d’un cluster del metall d’Alacant (Innometalia), format per 24 entitats del sector  per a estimular activitats innovadores per mitjà del foment de les relacions mútues i de la pràctica de compartir instal·lacions, intercanviar coneixements especialitzats i contribuir, amb eficàcia, a la transferència de tecnologia, la creació de xarxes i la divulgació de la informació entre les empreses membre. 

Entre els objectius generals d’Innometalia està millorar la productivitat de les empreses, augmentar la innovació en productes i processos, mantindre l’accés als mercats existents i assegurar l’entrada en altres, augmentar l’orientació cap al desenrotllament de productes d’alt valor afegit i fomentar la formació dels recursos humans.

La iniciativa, subvencionada per l’IMPIVA amb 60.000 euros a través del Pla Confiança del  Govern Valencià “té molt bones expectatives- hi ha assenyalat Daniel Moragues- ja que la cooperació en forma de clusters, és una de les millors maneres per a aglutinar esforços en innovació i per a guanyar competitivitat”. 

“Les empreses que participen en el clusters- ha afegit el director  general de l’IMPIVA- poden aprofitar la força del grup i abordar projectes més interessants tant en I+D com de comercialització”.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.