rp_impiva01web.jpg
Durant el 2009 l’IMPIVA hi ha invertit 195,5 milions d’euros a recolzar al voltant de 4.400 projectes empresarials (18-1-10)


D’esta manera, l’Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria de la Generalitat Valenciana (IMPIVA), dependent de la Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació, ha tancat l’exercici de 2009 amb una xifra rècord d’ajudes a les PIME industrials de la Comunitat Valenciana.

“Es tracta de 4.355 ajudes, és a dir 4.355 idees empresarials que han obtingut el suport de la Generalitat i que han permés que les nostres empreses siguen més competitives i es convertisquen en empreses amb major capacitat per a desenrotllar la seua activitat i situar els seus productes en el mercat”.

Així mateix, cal destacar que del total que la Conselleria ha destinat a estes empreses, l’aportació del Pla Confiança del Consell ha permés impulsar “més de 1.200 ajudes addicionals”.

“Este conjunt d’ajudes -ha continuat el conseller- han comptat en 2009 amb un pressupost extraordinari que venia de la mà del Pla Confiança posat en marxa pel President Camps per a donar resposta als nostres sectors productius i per a revitalitzar l’economia de la Comunitat en un moment de dificultat econòmica com l’actual”.

Vicente Rambla s’ha manifestat en estos termes després de presidir el Consell de Direcció de l’IMPIVA en el que s’ha realitzat un balanç de les activitats exercides durant 2009 i s’ha presentat el pressupost per a enguany 2010.

En este sentit, Rambla ha assegurat que "per a este any 2010 el pressupost de l’Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria Valenciana s’ha incrementat i ascendix a 123,8 milions d’euros, del qual més del 90% es destina a ajudes a empreses de la Comunitat Valenciana".

"En este exercici, l’IMPIVA continuarà sent l’aliat i la ferramenta fonamental dels nostres empresaris en l’actual conjuntura econòmica i ho va a fer amb un pressupost compromés amb les polítiques d’innovació, investigació i desenrotllament de les nostres empreses i compromés amb aquelles polítiques empresarials que permeten a les nostres empreses ser més competitives i innovadores" ha manifestat respecte d’això.

Quatre línies estratègiques


Durant la seua compareixença, el conseller ha detallat que les ajudes de l’IMPIVA per al sector empresarial durant 2009 s’han distribuït en quatre grans línies estratègiques, com són la Xarxa d’Instituts Tecnològics que ha comptat amb un total de 46,9 milions d’euros mentres que empreses i entitats han rebut 146,8 milions d’euros repartits en 1.238 ajudes en programes d’I+D’i. Així mateix, 554 ajudes s’han desenrotllat gràcies als Plans Sectorials de Competitivitat i 2.218 en Promoció de la Innovació.

En este sentit, ha fet especial insistència en el suport del Govern valencià a la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat, “una de les xarxes més potents d’Espanya que sí que compta amb l’ajuda del Consell mentres El Govern d’Espanya ha decidit circumscriure exclusivament les ajudes a les comunitats del País Basc, Catalunya i Extremadura”.

Per a Rambla, "gràcies a la labor que desenrotllen els 14 Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana, les empreses que per si soles no poden dur a terme accions de desenrotllament, innovació i investigació els realitzen a través de la Xarxa d’Instituts tecnològics done-la Comunitat".

"El programa que ha facilitat més nombre d’ajudes ha sigut innoempresa, amb un total de 1.334 seguit del Programa  del Xec Innovació amb 866 i el programa d’I+D dirigit a PIME amb 863", ha conclòs el vicepresident.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.