Cada 26 d'abril se celebra el Dia Mundial de la Propietat Industrial i Intel·lectual (PII). Va ser l'any 2000 quan els Estats membres de l'Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual (OMPI) van triar esta data en commemoració de l'entrada en vigor del Conveni de l'OMPI, el 26 d'abril de 1970.

La finalitat primordial d'esta jornada és divulgar la labor que exercixen els Drets de Propietat Industrial i Intel·lectual (DPII) en el foment de la innovació i la creativitat per a l'impuls del progrés humà i un futur millor.

En 2024 el lema triat per l'OMPI és “La PI i els ODS: El nostre futur comú es forja amb innovació i creativitat”. La manera en la qual vivim, treballem ha de reconsiderar-se per aconseguir un futur comú i aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La relació entre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), la Propietat Intel·lectual (PI) i les empreses és fonamental per a impulsar el progrés cap a un futur més sostenible:

  • Innovació i desenvolupament de productes sostenibles: Les empreses poden utilitzar la PI per a protegir les seues innovacions en productes i tecnologies que contribuïsquen a aconseguir els ODS, com a energies renovables, solucions de sanejament, aliments nutritius i sistemes de salut accessibles
  • Col·laboració i associacions: Les empreses poden col·laborar amb institucions d'investigació, organitzacions sense fins de lucre i altres empreses per a desenvolupar solucions innovadores que aborden els desafiaments plantejats pels ODS. Estes col·laboracions poden involucrar l'intercanvi de coneixements i tecnologies protegides per la PI.
  • Accés a tecnologies i coneixements: La PI pot facilitar l'accés de les empreses a tecnologies i coneixements necessaris per a desenvolupar solucions sostenibles. Els acords de llicència i les col·laboracions en recerca i desenvolupament poden permetre que les empreses utilitzen tecnologies protegides per la PI per a avançar en els seus objectius de sostenibilitat.
  • Responsabilitat social corporativa (RSC): Les empreses poden integrar els ODS en la seua estratègia de RSC i utilitzar la PI com una ferramenta per a promoure la innovació responsable i el desenvolupament sostenible en les seues operacions i cadenes de subministrament.
  • Avantatge competitiu: La capacitat d'una empresa per a innovar i desenvolupar solucions sostenibles pot brindar-li un avantatge competitiu en el mercat. La PI pot protegir estes innovacions, permetent a les empreses diferenciar-se i posicionar-se com a líders en sostenibilitat.

En resum, les empreses tenen un paper crucial en la consecució dels ODS, i la PI és una ferramenta important que poden utilitzar per a impulsar la innovació, la creativitat i el desenvolupament sostenible en les seues activitats comercials. En integrar els ODS en la seua estratègia empresarial i utilitzar la PI de manera efectiva, les empreses poden contribuir significativament a un futur més sostenible per a tots.

Més informació Dia Mundial PI: https://www.wipo.int/es/web/ipday/2024-sdgs/index

resiliencia vPer a una PIME, la resiliència es referix a la seua capacitat per a adaptar-se, recuperar-se i prosperar enfront dels desafiaments, canvis i adversitats que puguen sorgir en el seu entorn empresarial. Això inclou la capacitat de resistir i superar crisis econòmiques, canvis en el mercat, problemes operatius, entre altres.

Una PIME resilient és aquella que pot mantindre el seu funcionament eficient i efectiu malgrat les dificultats que puguen sorgir.

Per això, EEN Seimed, ha creat un test especialment dissenyat per a avaluar com està la teua empresa en diferents àrees clau.

Per participar, només seguix estos passos:

  1. Accedix al formulari https://bit.ly/43Vdcvx
  2. Respon totes les preguntes del test
  3. Obtín el teu resultat personalitzat!

No perdes l'oportunitat d'enfortir la teua empresa i preparar-la per a qualsevol desafiament que puga sorgir en el futur! Respon el nostre test de resiliència hui mateix!

>> Més informació sobre resiliència

17 4 24 Reunión Empresarios Alzira

El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha anunciat que Ivace+i crearà un grup de treball amb tots els agents implicats per a impulsar el projecte definitiu del nou pont de Xàtiva a la ciutat d’Alzira.Així, ha detallat que comptarà amb la participació de les conselleries d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori; l’Ajuntament d’Alzira; Iberdrola, i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. (17-4-24)

1d8b3484 9932 442e 85b7 72356f74054bIvace+i Internacional ha organitzat una missió inversa de representants de directors, programadors i productors de diversos països europeus per a propiciar el contacte amb companyies de dansa de la Comunitat Valenciana en el marc del Festival Dansa València, organitzat per Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport. (18-4-2024)

HOT Poster esEl Head Office Tax System (Oficina Central de Fiscalidad) para las PYMEs ofrecerá a las PYMEs que operan a escala transfronteriza, la opción de interactuar con una sola administración fiscal -la de la sede central- en lugar de tener que cumplir con múltiples regímenes fiscales. Las PYMEs que operen en distintos Estados miembros podrán aprovechar al máximo la libertad de establecimiento y la libre circulación de capitales sin verse obstaculizadas por trabas fiscales innecesarias.

La Comisión Europea organiza dos seminarios web en abril y junio, en los que las PYMEs podrán descubrir en detalle el régimen fiscal de Head Ofice Tax (HOT) y obtener respuesta a sus preguntas.
La Comisión Europea desea conocer la opinión de las PYMEs, microempresas y empresas de nueva creación que aún no han realizado operaciones transfronterizas en la UE y que se sienten limitadas por normas fiscales obsoletas.

Cuándo:

- 17 de abril a las 10:00
- 19 de junio a las 10:00

Qué: una presentación detallada de la propuesta HOT y una sesión de preguntas y respuestas; presentada por Benjamin Angel, Director de Fiscalidad Indirecta de la Comisión Europea.

Dónde: en línea, sólo en inglés, pero poco después se pondrá a disposición una grabación del seminario en línea en todas las lenguas de la UE.

No es necesario inscribirse. El seminario web se retransmitirá en directo aquí y comenzará unos minutos antes del evento.

 

Foto Panel NO EnergíaL’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i), dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, ha aprovat en comissió d’avaluació laconcessió de 4,7 milions d’euros per a donar suport a un lot de 360 projectes d’autoconsum en empreses del sector servicis de la Comunitat Valenciana (10-4-24)

WechatIMG605Deu cellers de la Comunitat Valenciana participaran, durant la segona quinzena del mes d'abril, en una promoció en Vinehoo, grup líder de distribució de vins a la Xina, en una iniciativa organitzada per Ivace+i Internacional, dependent de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que gestiona Nuria Montes. (09-04-2024)

240405 INN FOTO1 ARGUELLES MADRID AUTOCONSUMOEl director general d'Energia i Mines, Manuel Argüelles, ha participat en la IV Cimera d'Autoconsum, organitzada a Madrid per la Unió Espanyola Fotovoltaica (UNEF), on ha posat de manifest la importància de l'emmagatzematgeper a augmentar l'autoconsum a nivells pròxims al 90%, la qual cosa permetrà "augmentar les instal·lacions existents, alimentar punts de recàrrega de vehicles i abocar a la xarxa elèctrica, donant un servei de generació distribuïda”. (5-04-2024). 

240329 INN FOTO autoconsumoL’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i), dependent de laConselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, ha aprovat en comissió d’avaluació la concessió de 3,5 milions d’euros per a donar suport a un lot de 140 projectes d’autoconsum en empreses dels sectors productius de la Comunitat Valenciana. (03-04-2024)

240330 INN EcommerceIvace+i Internacional acaba de llançar un nou cicle de tallers sobre comerç electrònic i internacionalització que forma part del seu programa de suport a la internacionalització digital. (2-04-2024)


Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.