NP Aranceles calzadoLa Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball treballa intensament davant la possibilitat de la imposició d'uns aranzels de fins al 37'5% per al calcer per part dels Estats Units (9-4-21)

El conseller Rafa Climent ha explicat que s'està en contacte directe amb el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme així com amb la Comissió Europea per a intentar paralitzar aqueix intent de pujada d'aranzels esmentat per l'administració americana que "castigaria sens dubte una indústria clau a la província alacantina i a la comarca del Vinalopó".

"La nostra primera opció és intentar per tots els mitjans al nostre abast contindre aquesta pujada d'aranzels" amb una actitud proactiva des de la Direcció General d'Internacionalització. Si no ho aconseguim, estem treballant en una sèrie de mesures que ajuden al sector de calcer i marroquineria que seran posades en marxa per l'Ivace de manera immediata.

En primer lloc, es planteja la gratuïtat dels serveis de l'Ivace durant 3 mesos per a les empreses dels sectors afectats. Amb aquests serveis "ajudem les empreses a trobar nous clients o introduir-se en nous canals de distribució, entre altres accions", ha indicat Climent.

A més, celebrarem una sèrie de webinaris especialitzats sobre normativa, posicionament estratègic en diferents àrees geogràfiques, entre altres. L'objectiu és facilitar la introducció del calcer en nous mercats.

També s'ha previst el desenvolupament d'alguna campanya d'imatge en el mercat americà. Si el calcer de la Comunitat Valenciana incrementa el seu preu en el mercat, "intentarem que guanye imatge de marca per una sèrie d'atributs com la qualitat i el disseny", ha assenyalat.

 

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.