Ampliación MovesEl Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat l'ampliació en quatre milions d'euros del pressupost de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) del programa d'ajudes per a l'adquisició de vehicles sostenibles, que estarà vigent fins al pròxim 28 de juliol de 2021 (7-4-21)

La conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d’Ivace Energia, gestiona aquestes ajudes, que s'emmarquen en el programa Moves II del Ministeri de Transició Ecològica, l'objectiu del qual és incentivar la compra de vehicles que utilitzen energies alternatives a les convencionals, especialment els elèctrics per a disminuir les emissions de gasos contaminants i millorar la qualitat de l'aire.

D'aquesta quantitat que s'amplia, es destinaran 800.000 euros a l'adquisició de camions que puguen utilitzar combustibles fòssils alternatius, homologats com glp/autogàs, gas natural comprimit , gas natural liquat o o bifuel gasolina-gas, i els 3.200.000 euros restants es destinaran a l'adquisició de vehicles elèctrics.

L’Ivace va sol·licitar l'ampliació del pressupost, després d'esgotar el consignat inicialment a la Comunitat Valenciana, que ascendia a 4,76 milions d'euros. Aquestes ajudes, que van entrar en vigor el mes d'agost passat, contribueixen a avançar en la diversificació de les fonts energètiques en el transport, amb la consegüent reducció de la dependència dels productes petrolífers.

Segons ha explicat de la directora general de l’Ivace, Júlia Company, el sector transporte “és el de major consum energètic de la Comunitat Valenciana i pràcticament la totalitat d'aquest consum prové del petroli, per la qual cosa és fonamental dur a terme polítiques actives per a fomentar un tipus de mobilitat més sostenible”.

A través d'aquest programa se subvenciona l'adquisició directa o per mitjà d'operacions de finançament per lísing financer o arrendament per rènting (també anomenat lísing operatiu) de vehicles nous d'energies alternatives.

Per a accedir a les ajudes, aquelles persones, empreses i entitats interessades han de posar-se en contacte amb algun dels concessionaris o punts de venda adherits al programa; aquests seran els qui tramitaran telemàticament les ajudes. A través de la pàgina moves.ivace.es es pot accedir a tota la informació relativa a l programa Moves II.

Ajudes per a particulars, empreses i entitats

Poden beneficiar-se de les ajudes tant els particulars, com les entitats i les empreses de la Comunitat i la quantia de les ajudes varia en funció de la mena de vehicle adquirit, del sol·licitant i de si hi ha un vehicleper a fer ferralla . Quant a la tipologia de vehicles, són subvencionables els turismes, autobusos, camions, furgonetes, motocicletes i quadricicles.

Així doncs, per als turismes adquirits per particulars, autònoms i entitats les ajudes ascendeixen a 5.500 euros per a vehicles elèctrics purs i 2.600 euros per a híbrids endollables. En el cas de les pimes aquestes ajudes oscil·len entre 2.300 per a híbrids endollables i 4.000 euros per als elèctrics purs.

Les ajudes per a l'adquisició de motocicletes elèctriques pures és de 750 euros tant per a pimes, particulars i entitats i de 700 euros per a les grans empreses. Per a furgonetes i camions les ajudes van des de 4.000 a 15.000 euros.

Per a Company, el foment de la mobilitat urbana sostenible “passa per donar prioritat a les maneres de transport més nets i eficients i és indispensable impulsar la renovació del parc de vehicles que utilitza combustibles fòssils cap a aquells que estan propulsats amb energies alternatives, en particular els vehicles elèctrics”.

Al seu judici, aquest tipus de vehicles “encara tenen dificultats per a imposar-se en el mercat respecte als vehicles de tecnologies convencionals i és necessari incorporar ajudes que animen a l'adquisició d'aquesta mena de vehicles”.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.