AITEX-ATEVAL 053El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat “una nova línia d’ajudes de l’Ivace que comptarà amb un pressupost aproximat de cinc milions d’euros i que estarà destinada a les empreses de la Comunitat que han invertit per adaptar-se a l’actual situació de crisi originada per la Covid-19”. (16-4-2020)

Climent ha detallat que es tracta de les empreses que, a causa de la pandèmia Covid-19, “han hagut de reconvertir-se en aquests moments per a fabricar allò que necessitem per a la vida de la ciutadania”.

És el cas per exemple de les empreses del sector tèxtil de la Comunitat que han reconvertit les seues fàbriques i les han adaptat a la fabricació de productes sanitaris i de protecció com mascaretes o bates. 

El titular d’Economia ha fet aquestes declaracions durant la seua intervenció en  la reunió ordinària de l’Observatori de la Indústria i els Sectors Econòmics Valencians, on s’han abordat per videoconferència les mesures adoptades en matèria d’indústria per la Conselleria d’Economia Sostenible per afrontar i minimitzar les conseqüències de la crisi derivada de la Covid-19.

El conseller ha fet especial menció al treball que la Conselleria d’Economia Sostenible està fent, des de la vesant dels sectors productius, “per a dotar a la Comunitat de material de protecció i sanitari davant aquesta emergència sanitària i econòmica”.

D’aquesta manera, ha destacat la importància que té en aquests moments “la relocalització de la indústria valenciana i la reorientació dels nostres sectors productius que ens permetrà garantir i normalitzar la producció de material per a no dependre l’altres mercats exteriors”.

“Hem d’augmentar el PIB industrial del nostre territori, amb una indústria neta i sostenible, amb la perspectiva de gènere i sobretot tenint en primer terme la importància de la vida. La indústria ha de reconvertir-se amb aquests canvis i treballant amb proximitat, arrelada al territori”, ha afegit al respecte.

En aquest sentit, Climent ha fet una menció especial al sector tèxtil de la Comunitat “que ha estat treballant colze amb colze amb la Conselleria, l’Ivace i els instituts tecnològics per homologar el material necessari per a la producció de material sanitari per part de les empreses valencianes”.

“Açò pot donar peu- ha continuat- a la creació del clúster sanitari amb la implicació del sector tèxtil, químic, plàstic, calcer i automoció de la Comunitat Valenciana per a la fabricació dels productes sanitaris”.

Estudi ajudes PEIV

Rafa Climent ha destacat que des de la Conselleria es van a analitzar “totes les ajudes que s’han demanat dins del marc del PEIV per a la modernització de les  empreses, consultant i estudiant amb les mateixes empreses per saber quines d’elles han fet la inversió amb la possibilitat de poder ajudar a aquelles que ja han començat aquesta inversió, fins i tot en l’any 2020”.

Així mateix, ha explicat que a aquelles empreses que no han invertit, “els donarem la possibilitat per a que en l’any 2021 puguen tenir aquestes ajudes d’inversió tan importants per a millorar la productivitat i la producció”.

Participants Observatori

La reunió de l’Observatori de la Indústria i dels Sectors Econòmics Valencians ha comptat amb la participació de la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, el secretari autonòmic d’Ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedéu, la directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, (Ivace), Júlia Company, la directora general d’Indústria, Energia i Mines, Empar Martínez, i la subdirectora d’Indústria, Mª Dolores Tarrazona.

També han estat presents Vicente Lafuente, María Ángela Cano, Luis Rodríguez, Miguel Burdeos, Rafael Juan i Vicente Nomdedéu de la Confederació Empresarial Valenciana, (CEV), el president de la Confederació Valenciana de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, (Concoval), Emili Villaescusa, així com representants de CCOO-PV, UGT-PV, i de les Conselleries d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, d’Hisenda i Model Econòmic i d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Accions Conselleria

Durant la seua intervenció, Climent ha detallat accions concretes que s’han desenvolupat en matèria de l’economia i de la indústria des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, entre les quals ha destacat que es va crear el telèfon 900 35 31 35 per a informar a persones desocupades, empreses, comerços i autònoms de totes les mesures i informació no sanitària relativa a la Covid-19, i que ja ha atés a més de 12.000 persones; els 57,5 milions d’euros en ajudes directes destinades a un col.lectiu clau motor de l’economia: les persones autònomes.

També ha subratllat la plataforma Col.lab&Connect, una iniciativa de l’Ivace i REDIT per a facilitar la col·laboració entre totes les empreses i indústries i contribuir a pal·liar les conseqüències de la crisi sanitària actual.

ERTO

Respecte als Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació, (ERTO), el titular d’Economia ha explicat que des de la Conselleria “es va decidir reforçar la Direcció General de Treball, Benestar i Salut Laboral per a ser àgils a l’hora de resoldre’ls”.

Així mateix ha detallat que ja s’han resolt el 78% dels expedients i que ”estem buscant més pressupost per poder fer front a la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19 i donar resposta a les empreses i a les persones treballadores de la Comunitat”.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.