nota isabel 2 abirl valLa conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d'Ivace Internacional, està pendent de la situació en la qual es troben els mercats internacionals a fi d'informar puntualment les empreses valencianesn (2-4-2020)

La directora general d'Internacionalització, Maria Dolores Parra, ha explicat que en la pàgina web de l`Ivace s'ha habilitat una secció anomenada Actualitat Internacional - dins d'Informació Covid19 - on es pengen una sèrie d'informes elaborats des de la Xarxa Exterior de l´Ivace sobre la situació de cadascun dels mercats".

A més s'ha posat a la disposició de les empreses que ho necessiten un servei de connexions virtuals amb les oficines per a poder aclarir de primera mà dubtes que tinguen respecte a l'activitat econòmica concreta d'un país.
"El fet de comptar amb una Xarxa en l'Exterior ens permet estar al corrent de la situació en temps en real per a poder així informar i assessorar les empreses valencianes amb interessos en aquests", ha explicat Parra.

"Ens trobem en una situació complexa en la qual les empreses s'han vist obligades a adaptar la seua activitat per la situació tant nacional com internacional. En el cas de les empreses exportadores, moltes d'elles mantenen els seus compromisos internacionals amb l'eixida d'estoc ja compromés", ha explicat Parra.

"Considerem - ha continuat - que és important estar al corrent de l'actualitat perquè les empreses estiguen preparades quan en els seus mercats d'interés, la situació millore o es reactive l'activitat industrial".

En la pàgina web de l'Ivace les empreses ja poden consultar un informe genèric de tota la Xarxa amb actualitat dels mercats i com els està afectant el Covid19, així com informes específics de mercats com els Estats Units, Algèria, Polònia, el Marroc o la Xina.

També s'ha inclòs en la secció informes d'altres entitats que per la seua rellevància, es consideren interessants per a les empreses.

Informació sobre logística o indicacions importació

Estats Units és un dels mercats des del qual més informació s'està generant en l'actual situació a través de la secció Actualitat Internacional, donada la importància que té com a principal mercat de destinació de les exportacions, com a país no europeu.

En la pàgina web de l'Ivace les empreses poden consultar la situació de la logística als Estats Units, amb informació detallada del funcionament d'aeroports i ports, així com càrrega tant aèria, marítima o per carretera. També la reglamentació sobre magatzematge i distribució.

Un altre dels exemples és la nota del Banc d'Algèria en la qual s'anuncia que donada la situació excepcional, és possible rebre els documents relatius a operacions d'importació per via electrònica. Una cosa impensable fa només uns mesos.

L'enviament, segons l'escrit publicat en la web de l'Ivace, haurà d'anar acompanyat d'un SWIFT de conformitat per part del banc emissor d'aquests documents. Aquests documents rebuts per via electrònica poden servir al compliment del conjunt de formalitats bancàries i duaneres aplicables a les operacions d'importació.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.