Les empresas han presentat 2.923 sol·licituds, un 107% més que en la convocatòria anterior (18-5-09)


Les sol·licituds presentades per les empreses de la Comunitat Valenciana a la convocatòria de 2009 del Programa Xec Innovació de l’IMPIVA s’han incrementat en un 107% respecte a l’edició anterior. 

En total les empreses han presentat 2.923 sol·licituds enfront de les 1.408 del passat any “una dada que evidència l’esforç que estan fent les empreses de la Comunitat per fer de la innovació un element d’avantatge competitiu” hi ha assenyalat el  director de l’Impiva, Daniel Moragues.  

Per províncies, València ha passat de les 920 sol·licituds de l’any passat a les 1.907 d’esta convocatòria i Alacant ha incrementat un 112% el nombre de sol·licituds presentades passant de les 360 a les 765 sol·licituds d’enguany. Por la seua part les empreses de la província de Castelló han presentat 123 sol·licituds més que en la convocatòria anterior fins a aconseguir les 251 sol·licituds. 

El programa Xec Innovació té enguany un pressupost de 4,2 milions d’euros, dotació que es veurà incrementada, ja que “hi ha previst un fons addicional per la mateixa quantitat que ens va a permetre duplicar el pressupost i per tant el nombre de xecs d’innovació per a les empreses” hi ha assenyalat el director general de l’IMPIVA, Daniel Moragues. 

L’objecte del Programa Xec Innovació posat en marxa en 2008 per la Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació, a través de l’IMPIVA, és donar solució a problemes tecnològics i la creació d’oportunitats a través de la innovació. 

Per a això  les seues línies d’actuació estan orientades a  fomentar la innovació en les PIME valencianes en àmbits tecnològics com la producció i processos industrials, logística i distribució i sostenibilitat i energia.
 
També a impulsar un canvi cultural en les empreses, sensibilitzar-les cap a la innovació com a solució als seus problemes i fer-les conscients del valor afegit que els aporta la incorporació de nous coneixements  al seu dia a dia. 

En este sentit Daniel Moragues hi ha assenyalat que des del Govern Valencià “estem potenciant i recolzant la innovació en el teixit empresarial valencià a través de  programes dirigits a estimular la generació de coneixement bàsic, el desenrotllament de coneixement aplicat i la seua translació efectiva a l’activitat productiva a través de la innovació empresarial”. 

La convocatòria de 2008 del Programa Xec Innovació va ser una iniciativa pionera del govern Valencià que ja ha sigut aplicada amb èxit en països com Holanda, Irlanda i Regne Unit.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.