Imagen general Con barra EEN IVACE i REDIT organitzen un cicle de tallers pràctics per a difondre el nou Programa Marc Europeu d'Investigació i Innovació per al període 2021-2027, conegut com a Horitzó Europa. (28.04.2021)

Horitzó Europa és el major programa de la història d'Europa en matèria d'Investigació i Innovació que invertirà uns 96.000 milions d'euros de dotació pressupostària per a aquest període de 7 anys, un 28% més que H2020.

Horitzó Europa finança inversions en ciència, tecnologia i innovació, fins al desplegament comercial en el mercat i pretén millorar la competitivitat d'Europa contribuint a les grans metes estratègiques, concretament a la triple transició, digital, verda i social que marquen l'agenda europea per al marc temporal descrit.

Aquest programa està obert a diferents tipus de participants: empreses, universitats, centres d'investigació i tecnologia, entitats públiques, associacions sense ànim de lucre, etc

Per a aquestes accions de difusió d'Horitzó Europa, IVACE, compta amb la col·laboració de CDTI que és l'organisme que ostenta la representació espanyola en els diferents sub-programes que componen les temàtiques

IVACE així mateix coopera amb REDIT en el consorci de serveis europeus EEN-SEIMED que acosta a les pimes a les oportunitats europees en matèria d'innovació i internacionalització. Des de EEN-SEIMED es presten serveis avançats de suport de cerca de socis per a la participació en consorcis europeus.

Aquest conjunt d'accions coordinades ha contribuït a l'èxit del Programa anterior, Horitzó 2020, que ha finançat unes 1.250 participacions en projectes d'innovació en la Comunitat Valenciana que han rebut un total de 490 milions d'euros, sent les pimes el major agent beneficiat amb uns 185 milions d'euros, seguides de les universitats amb 148 milions i els instituts tecnològics amb més de 65 milions d'euros de fons captats.

Els projectes finançats en la Comunitat Valenciana estan posicionats en els eixos d'especialització regional, com l'Alimentació, Salut, Biotecnologia, Tics i Energies Netes.

Des d'IVACE es treballa per a consolidar en Horitzó Europa els excel·lents resultats que la Comunitat Valenciana ha aconseguit en H2020, per a això s'està intensificant l'acció coordinada amb REDITCDTI en l'estratègia d'implementació territorial del Programa HE.

En relació amb les accions de promoció i suport a les entitats participants en Horitzó Europa, IVACE i REDIT han dissenyat un nou format d'esdeveniments -els Infotallers- que combinen el format d'Infoday tradicional amb tallers pràctics per a la formació de consorcis de projectes.

Sota aquest nou format, es tracta de complementar els Infodays nacionals que organitza CDTI amb uns tallers en línia eminentment pràctics, d'ací la denominació de “Infotallers” d'Horitzó Europa. Aquest nou format segueix un enfocament molt fresc i dinàmic amb diversos panells interactius: resolució de dubtes de les diferents convocatòries, presentació en directe d'idees de projectes per a captar socis (pitch-your-idea), revisió de propostes més madures de projectes en redacció, presentació de perfils internacionals de socis per a formar consorcis…

Els Infotallers s'impartiran de manera en línia en diverses sales virtuals paral·leles i donaran cobertura a més de 12 temàtiques agrupades en clústers amb el següent calendari:

Esdeveniments previstos:

25 maig 2021 - Infotaller regional sobre el clúster 6 “Recursos alimentaris, bioeconomia, recursos naturals, agricultura i medi ambient" d'Horitzó Europa

11 juny 2021 - Infotaller regional sobre el clúster 1 “Salut” d'Horitzó Europa

16 juny 2021 - Infotaller regional sobre el clúster 3 “Seguretat civil per a la societat” d'Horitzó Europa

21 juny 2021 - Infotaller regional sobre el clúster 4 “Digital, indústria i espai” d'Horitzó Europa

29 juny 2021 - Infotaller regional sobre el clúster 5 “Clima, energia i mobilitat” d'Horitzó Europa

 

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.