FITXES INFORMATIVES

La PI en el Camp de les Energies Renovables

Full informatiu que intenta presentar, des de la perspectiva europea, una visió de conjunt dels aspectes centrals de la PI en aquest dinàmic sector de l'energia. A més, aclareix alguns aspectes tant de la Llei de Competència, com en el tema de les Ajudes Estatals, i subratlla les iniciatives i oportunitats clau dels fons europeus en aquest camp.

Directiva EU Drets Autor

Aquesta Directiva pretén fer que les lleis del dret d'autor de la UE s'ajusten a l'època digital.
L'era digital ha transformat la manera en la qual els investigadors fan el seu treball, com conceben els negocis i comparteixen el coneixement i la informació.

Marca Internacional

Protecció de la marca en l'àmbit internacional pel Sistema de Madrid (full gràfic). Traducció de les ambaixades espanyoles de l'European IPR Helpdesk, del document elaborat per aqueix projecte europeu.

Disenny europeu

Protecció del disseny comunitari (full gràfic). Traducció de les ambaixades espanyoles de l'European IPR Helpdesk, del document elaborat per aqueix projecte europeu.

Diseño internacional (el sistema de la Haya)

Els dos requisits perquè un disseny siga registrat són: la novetat i l'originalitat. Es considera que un disseny és nou si no ha sigut divulgat al públic prèviament i es considerarà original, si difereix significativament de dissenys coneguts o combinacions de característiques de dissenys coneguts.

Importància de la PI en l'Instrument PIME

Aquesta fulla informativa ajuda a identificar els aspectes de la propietat intel·lectual i industrial més rellevants que els sol·licitants haurien de tenir en compte quan redacten les propostes i els plans de negoci necessaris per a presentar-se a l'Instrumente PIME de l'H2020. De fet, en l'Instrument PIME com en qualsevol altre sistema de finançament, la identificació de la propietat intel·lectual és essencial per a demostrar que el seu projecte és innovador i té un impacte comercial. La gestió de la PI és també essencial per a atraure als inversors durant la fase de comercialització.

La Propietat Industrial en el Business pla

Ja que la intenció del business pla és descriure no solament el projecte empresarial que hi ha darrere dels plans de comercialització, sinó també els actius i recursos que portaran a l'empresa a l'èxit, la definició d'una política forta de gestió i protecció de la propietat intel·lectual està profundament interconnectada amb la planificació del negoci.

Valoració de la Propietat Intel.lectual Els actius de propietat intel·lectual són cada vegada més el nucli de moltes empreses i transaccions. Les llicències i les transferències dels drets de propietat intel·lectual s'han fet molt comunes en el mercat, i l'ús d'aquests tipus d'actius com a garantia de préstecs, ha crescut.
En aquesta fulla informativa, s'expliquen les diferents metodologies per a valorar aquests béns i es donen exemples de possibles escenaris d'ús d'aquests mètodes.
10 pasos para encontrar un profesional de PI adecuado La propietat industrial i intel·lectual (PI) és un àrea multidisciplinària en la qual interactuen dret, ciència i recerca, art i literatura, finances i ciències socials. Quan es prenen decisions relatives a la gestió d'actius de PI i quan s'obté suport d'assessors professionals, és recomanable comptar amb una mica de coneixement en la matèria. Els professionals de PI poden ajudar-li a resoldre aquestes qüestions.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.