L'Àrea de vehicles d'IVACE, és l'encarregada de mantindre els arxius de característiques tècniques de tots els vehicles matriculats en la Comunitat Valenciana. Aquest servei es presta únicament a estacions d'ITV i als òrgans de supervisió del servei d'ITV en les diferents CCAA.

Per a sol·licitar la informació d'un vehicle prema en el següent enllaç:

GESTIÓ

 

A més, presta assessorament tècnic i legislatiu tant a l'Administració Autonòmica, com a les estacions d'ITV, tant fixes com mòbils de la Comunitat Valenciana, transmetent els criteris d'inspecció que emanen de Directives comunitàries.

Si desitja posar-se en contacte amb IVACE pot utilitzar l'adreça de correu electrònic, telèfon o adreça postal que apareixen a continuació.

e-mail  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
auricular +34 96 120 96 00
fax +34 96 120 96 01
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Ciutat Administrativa 9 d'Octubre - Torre 2
C/ de la Democràcia, 77 (Accés C/ Nou d'Octubre)
46018 - València / España

Tarifes aplicables pels concessionaris del servei d'Inspecció Tècnica de Vehicles en la Comunitat Valenciana, segons ACORD de 10 de maig de 2019, del Consell, d'actualització de les tarifes aplicables a la prestació del servei públic d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) en la Comunitat Valenciana. (DOGV núm. 8548 de 15 de maig de 2019)

A l'efecte de l'aplicació de les tarifes que figuren en aquest annex, s'utilitzarà la classificació dels vehicles establida en el Reglament General de Vehicles(Reial decret 2822/1998, de 23 de desembre):

Vehicles tipus 1: aquells la classificació dels quals comence per 0 o 66.
Vehicles tipus 2: aquells la classificació dels quals comence per 10.
Vehicles tipus 3: aquells la classificació dels quals comence per 11, 20, 24, 30, 31, 32, 40 o 41.
Vehicles tipus 4: aquells la classificació dels quals comence per 5.
Vehicles tipus 5: resta de classificacions.

A l'efecte de la mena de prova d'emissió de contaminants a realitzar en cada inspecció, s'utilitzarà la següent nomenclatura: MEP (cat): vehicle equipat amb motor de combustió interna d'encesa provocada equipada amb sistema de control d'emissions. MEP (sense cat): vehicle equipat amb motor de combustió interna d'encesa provocada equipada sense sistema de control d'emissions. MEC: vehicle equipat amb motor de combustió interna d'encesa per comprensió.

 

cuadrotarifas1

cuadrotarifas2

cuadrotarifas3

 

otras inspecciones

 

Els anteriors imports s'aplicaran conformement als següents criteris:

inspeccionperiodica

inspeccionnoperiodica

 Quan en un mateix acte es realitze una inspecció periòdica i una o més inspeccions no periòdiques, la quantia corresponent a la prova d'emissions sol se satisfarà una vegada.

Els vehicles amb propulsió exclusivament elèctrica i aquells als quals no els siga aplicable la prova d'emissions de gasos de fuita segons Manual d'ITV, s'assimilen als vehicles MEP (sense cat) a l'efecte d'aplicació de tarifes del quadre 2.

La tarifa aplicable als vehicles tipus 1 que hagen de ser inspeccionats segons els criteris de la secció II del Manual de Procediment de les Estacions d'ITV, i els siga aplicable la prova d'emissió sonora i/o la de contaminants, serà la corresponent al tipus de vehicle incrementada en la d'emissió sonora i/o la de contaminants.

 

Segons l'article 6 del RD 920/2017, de 23 d'octubre, la inspecció tècnica periòdica dels vehicles haurà d'efectuar-se amb la següent freqüència:

 Categoria vehicle Freqüència inspecció en funció de l'antiguitat
L1e: Ciclomotors: vehicles de dues rodes amb una velocitat màxima per construcció no superior a 45 km/h, de cilindrada inferior a igual a 50 cm3(combustió interna) o potència contínua nominal màxima inferior o igual a 4 kW (motors elèctrics).

Fins a 3 anys

Més de 3 anys

Exempt

Bienal

Resta L: Vehicles de motor de dues o tres rodes, bessones o no, i quadricicles, destinats a circular per carretera, així com els seus components o unitats tècniques.

Fins a 4 anys

Més de 4 anys

Exempt

Bienal

M1: Vehicles de motor concebuts i fabricats principalment per al transport de persones i dels seus equipatges, amb un màxim de huit places, exclosa la del conductor. 

Fins a 4 anys

De 4 a 10 anys 

Més de 10 anys 

Exempt

Bienal

Anual 

M2, M3: Vehicles de motor concebuts i fabricats principalment per al transport de persones i el seu equipatge amb més de huit places, exclosa la del conductor.

Fins a 5 anys

Més de 5 anys

Anual

Semestral

N1: Vehicles de motor concebuts i fabricats principalment per al transport de mercaderies i amb massa màxima no superior a 3,5 tones. 

Fins a 2 anys

De 2 a 6 anys

De 6 a 10 anys 

Més de 10 anys 

Exempt

Bienal

Anual 

Semestral 

N2,N3: Vehicles de motor concebuts i fabricats principalment per al transport de mercaderies i amb massa màxima superior a 3,5 tones. O2 (excepte caravanes remolcades d'esta categoria),O3,O4: Remolcs concebuts i fabricats per al transport de mercaderies o de persones, així com per a allotjar persones.

Fins a 10 anys

Més de 10 anys  

Anual

Semestral  

O2 caravanes remolcades. 

Fins a 6 anys

Més de 6 anys

Exempt

Bienal

Tractors de rodes agrícoles o forestals, amb una velocitat màxima de fabricació superior a 40 km/h.

Fins a 4 anys

De 4 a 16 anys

Més de 16 anys  

Exempt

Bienal

Anual

Resta de tractors de rodes agrícoles o forestals, maquines automotrius (excepte les d'1 eix), remolcs especials, maquines remolcades i camions agrícoles.

Fins a 8 anys

De 8 a 16 anys

Més de 16 anys 

Exempt

Bienal

Anual 

Vehicles d'autoescola de les categories M1 i L 

Fins a 2 anys

De 2 a 5 anys

Més de 5 anys 

Exempt

Anual

Semestral 

Vehicles de la categoria M1 utilitzats com a ambulàncies i taxis, i de transport escolar i de menors.

Fina a 5 anys

Més de 5 anys

Anual

Semestral  

Vehicles especials destinats a obres i serveis i maquinària automotriu. Únicament aquells amb velocitat per construcció igual o superior a 25 Km/h.

Fins a 4 anys

De 4 a 10 anys

Més de 10 anys

Exempt

Bienal

Anual

Estacions transformadores mòbils i vehicles adaptats per a maquinària de circ o fires recreatives ambulants.

Fins a 4 anys

De 4 a 6 anys

Més de 6 anys

Exempt

Bienal

Anual

 

ITV2La missió de la ITV és comprovar que el seu vehicle complix les condicions tècniques exigides per a garantir la seua seguretat i la de la resta d’usuaris de les vies de circulació. Així mateix, la ITV garantix que el seu vehicle complix amb nivells d’emissions de gasos respectuosos amb el medi ambient.

A més, la ITV s’encarrega d’informar les autoritats competents en matèria de trànsit i seguretat vial que el seu vehicle ha superat la inspecció.

Si té caducada la inspecció, no dubte a acudir el més prompte possible a la ITV més pròxima. El retard no comporta recàrrec sobre les tarifes aplicables. No oblide que no tenir la ITV al dia implica vulneració de la normativa de trànsit.

Recorde que per a passar la ITV necessita portar el permís de circulació i la targeta d’inspecció tècnica.

Gran quantitat de les inspeccions serien favorables si prèviament es comprovara tant l’estat dels pneumàtics com el bon funcionament dels sistemes d’enllumenat i senyalització.

 

Província d'Alacant

  Província de Castelló  

Província de València

>> Alacant

>> Alcoi

>> Benidorm

>> Elx

>> Ondara

>> Orihuela - San Bartolomé

>> Pilar de la Horadada

>> Redovan

>> Torrevieja

>> Villena

 

>> Castelló de la Plana

>> Vila-real

>> Vinaròs

>> Alzira

>> Catarroja

>> Gandia

>> Llíria

>> Massalfassar

>> Ontinyent

>> Port de Sagunt

>> Riba-roja de Túria

>> San Antonio de Benagèber

>> Utiel

>> Valencia - Campanar

>> Valencia - Vara de Quart

>> Xativa

 Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.