mediterranean logo 399x175 acf cropped 300x188BlueBiomed pretén el desenvolupament d'una metodologia de lligam entre les polítiques regionals i nacionals de suport prioritari a la innovació, generades com a conseqüència de les estratègies d'especialització intel·ligents (S3/RIS3) i els objectius estratègics transnacionals del programa Interreg MED de la UE. Aquestes polítiques comprenen: I+D, marítimes i estratègies d'economia blava (economia verda aplicada a la mar).

La bioeconomia blava té prevista una alta taxa de creixement vinculada a l'existència d'importants necessitats socials de productes i/o serveis que es creuen mitjançant l'ús de biotecnologies blaves com a aliments, medicaments, cosmètics, turisme/oci, biocombustibles, medi ambient, etc.

BLUEBIOMED donarà suport a la posada en marxa d'una aliança d'11 països del Mediterrani, receptors de fons FEDER, promovent la transformació de la bioeconomia blava mediterrània cap a objectius de desenvolupament sostenible, a través de la innovació, i donant suport a una millor governança de les polítiques d'innovació en l'àrea mediterrània, amb la formulació de polítiques territorials-regionals/nacionals, assumint l'Agenda 2030 d'Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Ivace participa com a institució observadora, pel seu interés a ajustar les seues iniciatives i ajudes a l'economia circular i la reducció de l'impacte advers del canvi climàtic en general, de manera que siguen complementàries a qualsevol altra, d'altres administracions, institucions o organitzacions, i d'acord amb RIS3 CV en la qual IVACE ha tingut un paper essencial.

El projecte té una duració de 2 anys i està integrat en el programa de cooperació europea interregional INTERREG Mediterranean: Donar suport al procés d'enfortiment i desenvolupament de marcs de coordinació multilateral al Mediterrani, per a respostes conjuntes a desafiaments comuns.

 

La Comunitat Valenciana, a través de l'IVACE, col·labora amb Europa en el desenvolupament d'accions estratègiques i en l'engegada de línies d'acció que lluiten contra el canvi climàtic, mitjançant la participació en un dels grups de treball -Climate KIC- supervisat per l'Institut Europeu per a la Tecnologia i la Innovació per a reduir les emissions de CO2 a través de diferents iniciatives legislatives, polítiques aplicades al transport, al suport d'energies alternatives i sobretot en camps com la formació, emprenedoria, tecnologia, recerca i empresa.

Aquesta iniciativa es va a convertir encara més en un dels eixos prioritaris de la Unió Europea i atendrà a l'impuls de polítiques mediambientals i a l'engegada de línies d'acció que lluiten contra el canvi climàtic i específicament contra les emissions carbòniques.

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, IVACE és, juntament amb altres cinc regions europees i entitats acadèmiques i empresarials d'Europa, soci de Climate KIC.

Aquesta condició li permet utilitzar fons d'aquesta KIC per a complementar el finançament de quantes línies d'actuació pròpies de suport a la innovació contemplen entre els seus objectius de forma parcial o total, la consecució de millores en matèria de canvi climàtic i en concret de la baixa emissió carbònica.

L'obtenció de fons dins de la Climate KIC per part d'IVACE serà creixent en la mesura que l'institut plantege actuacions l'eficàcia de les quals vaja quedant demostrada.

La participació de l'IVACE en aquest grup consistirà en el desenvolupament d'accions estratègiques de R+D en matèria d'energia i canvi climàtic “accions de gran transcendència per a la societat valenciana ja que el canvi climàtic pot tenir un gran impacte en afectar a sectors de gran importància econòmica per a la Comunitat Valenciana com són l'agricultura i el turisme”.

Per a Climate-KIC el concepte d'innovació ha d'anar lligat necessàriament al de baixa emissió carbònica, fins al punt de convertir-se en un requisit excloent d'aquest concepte.


>> Més informació

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

csm coalescce 18a6c92085eu-flagIVACE participa com a soci en el projecte europeu COALESCCE, que el seu objectiu és potenciar els projectes i instal·lacions basats en la comunitat, per a la producció energètica local mitjançant energia renovable, amb la finalitat de reduir les emissions de carboni, augmentar la seguretat energètica i abordar la pobresa energètica mentre s'impulsa el 'Creixement verd'.

 

Què és l'energia comunitària?

 

L'energia comunitària es defineix en aquest projecte com la provisió d'infraestructura energètica, principalment infraestructura de generació d'energia renovable, però també mesures d'eficiència energètica, liderades per grups comunitaris i de propietat total o parcial de les comunitats locals, generalment a través de la participació comunitària, utilitzant cadenes de subministrament locals i brindant oportunitats d'ocupació local, motivat pels objectius de millora ambiental i mantenint el valor de la generació d'energia dins de la població local, en lloc que vaja a les grans corporacions nacionals i multinacionals.

 

Encara que un aspecte clau de l'energia comunitària és la propietat dels projectes per part de la comunitat local, açò no significa que siga fàcil obtenir finançament per a cada etapa de desenvolupament d'un projecte energètic comunitari o que l'Estat no haja de recolzar aquests projectes per mitjans directes o indirectes (subvencions, préstecs o mecanismes de mercat).

 

COALESCCE - Interreg Europe

 

Actualment les intervencions estatals estan esbiaixades cap al suport de grans corporacions que ofereixen poc valor a les comunitats locals, mantenint-ho a nivell corporatiu. El projecte cerca augmentar la inversió en energia de la comunitat local a través del suport dels Fons Estructurals i els programes ETC. Les estratègies regionals integrades de baixa emissió de carboni han de centrar-se més en les inversions energètiques de la comunitat per a aconseguir aquests objectius, però actualment existeix una gran disparitat entre els territoris membres en aquesta àrea política: mentre que en algunes regions no s'ha realitzat cap inversió d'aquest tipus, en les regions on si que s'han realitzat varien substancialment els nivells de les intervencions, així com els agents interessats que es veuen afavorits i, per tant, varien també en els seus resultats, en particular en el percentatge d'infraestructura d'energia renovable propietat de les comunitats i recolzada a través dels programes de fons estructurals pertinents. COALESCCE té com a objectiu abordar aquesta disparitat.

 

>> Información sobre el programa

 

feder2

 

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

LOGO PROGRAMA COMPETE INLa Comunitat Valenciana, a través de l'IVACE, ha sigut seleccionada per la Comissió Europea per a l'intercanvi de bones pràctiques en internacionalització en el marc del programa COMPETEIX IN.

Les regions seleccionades juntament amb la Comunitat Valenciana han sigut la Municipality of Reggio Emilia (Itàlia), Emilia-Romagna Region (Itàlia), Municipality of Gavle (Suècia), Wakefield Metropolitan District Council (Regne Unit), Wielkopolska Region (Polònia) i Upper Silesia (Polònia).

La primera fase del programa té una durada de tres anys, durant els quals es realitzaran reunions periòdiques per a l'intercanvi i coneixement de les diferents polítiques de suport a la internacionalització. En una segona fase, de dos anys de durada, s'han d'implementar les pràctiques més beneficioses per a les empreses de cadascuna de les regions. Aquesta part comptarà amb fons FEDER per a la implementació.

Per a engegar el projecte es va a constituir un grup de treball en el qual es debatran les bones pràctiques que poden ser més interessants per a aquest projecte.

INTERREG

INTERREG és un programa europeu que el seu objectiu és millorar, a través de l'intercanvi d'experiències i bones pràctiques, l'eficàcia de les polítiques de desenvolupament regional. Se centra en la identificació, anàlisi i, en determinades condicions, la transferència de bones pràctiques. El grup objectiu del programa són les autoritats públiques regionals i locals, ja que aquests organismes són els responsables de les polítiques regionals i locals.

>> Informació programa

feder2

 

Guardar

finMEDIVACE és soci del projecte europeu FinMED que cerca impulsar el finançament de la innovació per als sectors de creixement verd a través de clusters innovadors de la zona MED (Mediterrani Nord). El llançament d'aquest projecte europeu ha tingut lloc a Torí els dies 11 i 12 d'abril 2018.

El projecte FinMED incorpora un grup de regions i altres agents de suport com a organitzacions empresarials, proveïdors de coneixements i de desenvolupament, amb la finalitat d'augmentar el finançament de la innovació en sectors de creixement verd a través de la millora de polítiques i estratègies dirigides al finançament d'aquests sectors verds.

Les activitats del projecte es beneficiaran del finançament de la Comunitat Europea en la 4ª convocatòria de projectes integrals del programa de cooperació transnacional Europea per al Mediterrani, Interreg MED programa 2014-2020. De fet, amb 3.655.629,31 ?, la UE contribueix a recolzar el projecte amb el 85% del pressupost total que ascendeix a 4.300.740,36 ?

El projecte ofereix resultats concrets en tres camps:

1) Polítiques públiques, mitjançant el desenvolupament i adopció de nous conceptes, principi i pràctiques per a finançar estratègies de creixement verd.

2) Innovació i negocis mediambientals, millorant la interacció i la col·laboració (a nivell regional i transnacional) entre els actors involucrats i tancar la bretxa entre les empreses i els seus finançadors.

3) Capacitats de sectors verds, estimulant i recolzant activament la seua capacitat d'adaptació als reptes de finançament més exigent.

El projecte tindrà una durada de 4 anys, està encapçalat pel soci italià REGIONE PIEMONTE (PIEM) i implica a altres 14 socis europeus:

-    University of Turin ? Department of Management (UNITO), Italy
-    Region of Western Macedonia (RWM), Greece
-    Sarajevo Economic Regional Development Agency (SERDA), Bosnia and Herzegovina
-    University of Algarve - Division of Entrepreneurship and Technology Transfer (UAlg), Portugal
-    Larnaca-Famagusta District Development Agency (ANETEL), Cyprus
-    ENVIRONMENT PARK SPA (ENVIPARK), Italy
-    Autonomous Region of Sardinia ? Industry Department (RAS), Italy
-    Jo?ef Stefan Institute (JSI), Slovania
-    CENTRE FOR RESEARCH AND TECHNOLOGY HELLAS (CERTH), Greece
-    EA ECO-ENTREPR ISES (EA), France
-    Gozo Development Agency (GDA), Malta
-    Collectivity of Corsica (CTC), France
-    IVACE, Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, Spain
-    TECHNOLOGICAL CORPORATION OF ANDALUSIA (CTA), Spain

 

finmed

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Per a més informació:

Roberto Algarra Alberto
Projectes Europeus IVACE
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.