Dèsset compradors de 14 països coneixen l'oferta valenciana en la Fira Home Tèxtils convidats per IVACE Internacional
Dèsset compradors de 14 països coneixen l'oferta valenciana en la Fira Home Tèxtils convidats per IVACE Internacional M'agrada Imprimeix Correu

INAGURACIONCLIMENT FERIA TEXTILEl conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha inaugurat aquest matí la fira Home Tèxtils Premium que ha obert hui les seues portes en la Caixa Màgica de Madrid i en la qual participen un total de 41 empreses de la Comunitat Valenciana (11-9-2019)

Climent s'ha mostrat molt satisfet per la consolidació d'aquest certamen i ha reiterat el suport constant de la conselleria d'Economia a aquest important sector que registra xifres positives tant en exportacions com en creació d'empreses i ocupació.

“Tornem a donar suport a aquesta fira i a les empreses i per això hem organitzat una missió inversa de 17 compradors procedents de 14 països, amb l'objectiu de facilitar noves oportunitats de negoci a les nostres empreses”, ha indicat.

L'objectiu és “que les exportacions del sector mantinguen la tendència a l'alça” en un marc en el qual destaca la col·laboració entre el sector, la fira i la conselleria a través de l'IVACE”.

Rafa Climent ha volgut oferir xifres d'ajudes al sector, que han ascendit a 26 milions d'ajudes directes al sector durant la passada legislatura. En millora de maquinària entorn dels 9 milions, 15 milions d'euros en innovació i prop de 2 milions d'euros en l'àmbit de la internacionalització.

En aquest sentit Climent ha afirmat la voluntat del seu departament de “seguir en aquesta línia” gràcies a la continuïtat del Govern del Botànic.

Missió de compradors estrangers

IVACE Internacional ha organitzat una missió inversa integrada per 17 compradors i prescriptors de 14 països amb l'objectiu de “propiciar noves oportunitats de negoci” per a les empreses de la Comunitat Valenciana I al mateix temps, donar a conéixer a importadors la “excel·lent oferta i bon fer de les empreses valencianes presents en aquesta cita internacional”.

La missió inversa ha sigut organitzada per IVACE Internacional i ATEVAL, amb compradors procedents de l'Argentina, Àustria, Bèlgica, Costa Rica, Emirats Àrabs, Estònia, França, Grècia, Itàlia, Polònia, Regne Unit, República Dominicana, Rússia i Sud-àfrica.

El perfil d'aquests compradors és el de compradors i importadors de roba de llar.

Dades exportació

L'exportació de tèxtils per a la llar de la Comunitat Valenciana mantenen una tendència a l'alça, amb un ascens en el primer semestre de l'any del 5% i amb un valor pròxim als 88 milions d'euros.

La Comunitat Valenciana és la segona Comunitat Autònoma espanyola més exportadora de productes tèxtils per a la llar, amb un 24% de les exportacions totals d'Espanya d'aqueixos productes.